Λαμία: Αθωώθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης για δημόσια υποκίνηση βίας – τι δηλώνει η δικηγόρος του (ΒΙΝΤΕΟ)

Lamianow.gr
By Lamianow.gr 1 comment
1 Min Read

Αθώο έκρινε το Δικαστήριο της Λαμίας τον Ηλία Κασιδιάρη που κατηγορούνταν για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, δημόσια ή μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση, διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του αλλά και τους μάρτυρες υπεράσπισης, οι φράσεις για τις οποίες κατηγορούνταν ο Ηλίας Κασιδιάρης όπως “παράνομοι εισβολείς” και “δημιουργία μουσουλμανικών χωριών στη χώρα” έχουν αναφερθεί και σε δημόσιες ομιλίες ή γραπτά κείμενα έχουν χρησιμοποιηθεί και από άλλα πρόσωπα, όπως από συγκεκριμένους πολιτικούς και διεθνολόγους”.

Να σημειωθεί ότι το κατηγορητήριο αφορούσε ομιλίες του Ηλία Κασιδιάρη με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσουλμανικού Τεμένους στην Αθήνα και την μεγάλη μεταναστευτική ροή στη χώρα μας.

Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης ήταν ο Χαράλαμπος Διώτης απόστρατος αξιωματικός και πρώην περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας αλλά και εν ενεργεία ένστολος που μάλιστα είχε ταξιδέψει προκειμένου να παρευρεθεί.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αυτή την φορά δεν βρίσκονταν στο Δικαστικό Μέγαρο λόγω της σημερινής απεργίας ενώ αρκετοί υποστηρικτές του, βρέθηκαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδίκαση της υπόθεσης.

“Αν βρίσκονταν και ο ίδιος εδώ, θα είχαμε πολυπληθέστερη προσέλευση υποστηρικτών του” όπως ανέφερε σε δηλώσεις της στο LamiaNow η δικηγόρος του Βάσω Πανταζή, σχολιάζοντας και την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *