Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ κατά τη συνεδρίασή του το βράδυ της Πέμπτης, 9/5/2024, αποφάσισε μετά από ψηφοφορία την «μετρημένη διεύρυνση» της επιχείρησης στη Ράφα.
Κι αυτό παρά το γεγονός – πάντα κατά την ίδια πηγή – ότι το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας έδωσε οδηγίες στους διαπραγματευτές να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας για τους ομήρους.
Ωστόσο κατά τον ιστότοπο Axios, που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές, παραμένει ασαφές τι σημαίνει «μετρημένη διεύρυνση».
Δύο από τις πηγές του είπαν πως η διεύρυνση της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη Ράφα δεν θα περάσει την κόκκινη γραμμή του Τζο Μπάιντεν, ενώ η τρίτη πηγή ερμήνευσε το γεγονός του «φρεναρίσματος» μέρους της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Τελ Αβίβ ως ένδειξη πως η «γραμμή Μπάιντεν» θα ξεπεραστεί.
newsit.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.