Στερεά Eλλάδα: Οικογενειακές ιστορίες που κατέληξαν στο τμήμα – Μαχαίρια, τούβλα και άγριο ξύλο

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read

Πυκνώνουν οι καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τα τελευταία 24ωρα σε πολλές περιοχές της χώρας, με τις αστυνομικές αρχές να προχωρούν σε σειρά συλλήψεων.

Από την έξαρση του φαινομένου δεν εξαιρέθηκε η Στερεά Ελλάδα αλλά και η γειτονική Αιτωλοακαρνανία, με τα περιστατικά να σοκάρουν.

Μητέρα χτυπούσε στο κεφάλι την 13χρονη κόρη της, 14χρονος απειλούσε με μαχαίρι τον πατέρα και την αδερφή του, πατέρας “πέταξε” στο δρόμο την κόρη και τα ανήλικα εγγόνια του, γιός “ξάπλωσε” με γροθιές την μητέρα του, σύζυγος χτύπησε με τούβλο την σύζυγο του στο κεφάλι.

Και όλα αυτά, μέσα σε ελάχιστα 24ωρα, με τις άγριες οικογενειακές ιστορίες, να καταγγέλλονται στην αστυνομία για να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Στο δρόμο με τρία παιδιά

Στο Ορχομενό της Βοιωτίας οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν 73χρονο έπειτα από καταγγελία της κόρης του και της εν διαστάσει συζύγου. Όπως ανέφερε η 38χρονη μητέρα, ο πατέρας της την ανάγκασε να φύγει από το σπίτι που της είχε παραχωρήσει για να μένει με τα τρία ανήλικα παιδιά της. Σύμφωνα με την καταγγελία όμως υπήρχε και συνέχεια, καθώς ο 73χρονος οδηγούσε με τρόπο τέτοιο που παραλίγο να χτυπούσε με το αυτοκίνητο του την εν διαστάσει σύζυγο του.

Κατήγγειλε τη μητέρα της

Mια 13χρονη προσέφυγε στις αστυνομικές αρχές της Χαλκίδας και κατήγγειλε ότι η μητέρα της μετά από φραστικό επεισόδιο που είχαν την εξύβρισε και της έσπασε το κινητό. Μάλιστα, όπως είπε η ανήλικη, τον περασμένο Δεκέμβριο η 55χρονη μητέρα της, την είχε τραβήξει από τα μαλλιά ενώ ταυτόχρονα τις έριχνε κλωτσιές στο κεφάλι.

Το κορίτσι ανέφερε στους αστυνομικούς ότι δεν θέλει να καταθέσει μήνυση κατά της μητέρας της, ενώ την ίδια απάντηση έδωσε στους άνδρες της ΕΛ. ΑΣ. και ο πατέρας της που προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα για να ενημερωθεί για το περιστατικό.

Χτύπησε τη μάνα του

Σχεδόν της ίδια ώρα στη Χαλκίδα μια 66χρονη γυναίκα κατήγγειλε το γιο της, ο οποίος, όπως ισχυρίστηκε το θύμα, τη χτύπησε και την έσπρωξε στο έδαφος. Η γυναίκα που τραυματίστηκε ελαφρά, είπε στους αστυνομικούς ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του γιου της, ωστόσο αιτήθηκε την ψυχιατρική εξέταση του.  

Βρισιές και απειλές

Στην Κάτω Τιθορέα της Φθιώτιδας, μια 28χρονη κατέθεσε μήνυση εναντίον του πατέρα της, καθώς όπως ισχυρίστηκε πήγε στο σπίτι για να παραλάβει κάποια προσωπικά της αντικείμενα και τότε ο 74χρονος γονιός της την απείλησε και την έβρισε. Οι αστυνομικοί του οικείου τμήματος κράτησαν για ασφάλεια την κοπέλα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί σε ξενώνα φιλοξενίας γυναικών.  

14χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι

Στην Κατούνα της Αιτωλοακαρνανίας ένα αγόρι μόλις 14 ετών άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα του σπιτιού του κι άρχισε να απειλεί τον πατέρα του και την 18χρονη αδερφή του. Πατέρας και κόρη μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα, ενώ εναντίον του 14χρονου που αναζητείται σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και εξύβριση.  

Με τούβλο στο κεφάλι

Το μεσημέρι της Δευτέρας και λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στη Σταμνά της Αιτωλοακαρνανίας μια 48χρονη γυναίκα βίωσε εφιαλτικές στιγμές από την επίθεση του συζύγου της. Ο 51χρονος άνδρας που αναζητείται, έβρισε και απείλησε τη σύζυγο του, ενώ στη συνέχεια τη χτύπησε με ένα τούβλο στο κεφάλι. Η γυναίκα, αφού κατήγγειλε τον άνδρα της, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Αιτωλικού και στη συνέχεια σε ασφαλή τοποθεσία συγγενικού προσώπου της.  

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *