Άτμισμα χωρίς Νικοτίνη – Στρατηγικές για Επιτυχημένη Μετάβαση

Lamianow.gr
8 Min Read

Το vaping σήμερα έχει δημιουργήσει μια κοινότητα ατμιστών σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό που κάνει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μοναδικά, είναι η δυνατότητα χρήσης υγρών αναπλήρωσης χωρίς νικοτίνη. Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα εναλλακτικής διακοπής του καπνίσματος, εκεί η προσθήκη νικοτίνης είναι εμφανής. Η σημασία της μετάβασης από το άτμισμα με νικοτίνη σε άτμισμα χωρίς νικοτίνη, είναι υψίστης σημασίας για όποιον ζητά αυτή την επιλογή. Η νικοτίνη, γνωστό είναι πως ευθύνεται για την επιρροή  της όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχολογία μας. 

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας παρέχει στρατηγικές για την επιτυχή μετάβαση στο άτμισμα χωρίς νικοτίνη. Θα μάθετε ποια είναι τα πλεονεκτήματα στη συγκεκριμένη περίπτωση, πως να προετοιμαστείτε για τη μετάβαση, αλλά και πως να επιλέξετε τα κατάλληλα e-liquids για μια ομαλή και ευχάριστη εμπειρία.

Οφέλη  του ατμίσματος χωρίς νικοτίνη

Τα οφέλη που θα επωμιστείτε εάν διακόψετε την χρήση νικοτίνης είναι η βελτίωση της γενικής υγείας και ευεξίας. Πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; Αρχικά, θα πρέπει να ξεκινήσετε μια σταδιακή μείωση της ποσότητας νικοτίνης που περιέχετε στο υγρό αναπλήρωσης που χρησιμοποιείτε. Εάν είστε ένας “βαρύς” ατμιστής, τότε μην προσπαθήσετε να τη διακόψετε εντελώς με την πρώτη ευκαιρία Η προσπάθεια θα αποβεί μάταια. Αντιθέτως, χρησιμοποιήστε υγρά αναπλήρωσης με λιγότερα ποσοστά περιεκτικότητας, και με την πάροδο του χρόνου, θα καταλήξετε σε μηδενικά ποσοστά. 

Τα οφέλη θα φανούν μέσα σε μερικές ημέρες, καθώς ο οργανισμός θα “καθαρίζει” από την εξάρτηση της. Θα αποκτήσετε μια ευεξία, τόσο σωματική όσο και πνευματική. Όμως, σκεφτείτε και τα κοινωνικά οφέλη, δηλαδή πλέον, δεν θα χρειάζεται να διακόπτετε τις κάθε είδους δραστηριότητες σας, λόγω της ανάγκης να ατμίσετε εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Θα είστε ελεύθεροι να το κάνετε, όποτε και εφόσον το επιθυμείτε. Πάνω από όλα, θα βελτιωθεί η υγεία σας, συμπεριλαμβανόμενου του καρδιοαναπνευστικού και κυκλοφορικού συστήματος, θα καθαρίσει ο νους και το νευρικό σας σύστημα θα χαλαρώσει.

Προετοιμασία για τη Μετάβαση

Σωστά όλα αυτά, αλλά πως ξεκινάτε; Η ψυχολογική προετοιμασία είναι το παν σε αυτή τη μετάβαση. Πρέπει, όχι απλά να το επιθυμείτε, αλλά να γίνει η προτεραιότητα σας, όσον αφορά τις προσωπικές σας βλέψεις. Τα πάντα ξεκινούν με μικρά βήματα, και το πρώτο είναι η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού και υγρών αναπλήρωσης. 

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Εάν, το προϊόν ατμίσματος που χρησιμοποιείτε δεν είναι συμβατό με e-liquids που έχουν τη δυνατότητα 0% περιεκτικότητας νικοτίνης, τότε προμηθευτείτε το κατάλληλο e-cig. Είναι απαραίτητο να θεωρείται συμβατό με τα υγρά αναπλήρωσης αυτού του τύπου. Ενώ κάνετε την έρευνα σας, εξερευνήστε επιλογές από  e-liquids που θα ταιρίαζουν με τα γούστα σας. Υπάρχουν αναρίθμητες γεύσεις, όπως φρούτων, καπνού, γλυκών και όσες άλλες, που είναι σίγουρο θα σας κάνουν να κολλήσετε!  Ένα σημαντικό βήμα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι να έχετε καλή διάθεση και πείσμα για την απόφαση σας να αποχωριστείτε τη νικοτίνη μια και καλή. Δεν πρέπει να είναι ένα  απλά “Θέλω”, αλλά ένα “Μπορώ” σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Στρατηγικές για επιτυχημένη μετάβαση

Στάδιο πρώτο, καταγράψτε πόση περιεκτικότητα νικοτίνης χρησιμοποιείτε στο παρόν. Παράδειγμα, βρίσκεστε στα 18 mg/ml; Πράγμα που σημαίνει ότι είστε ένας “βαρύς” ατμιστής. Τότε, ξεκινήστε να πέφτετε στα 10, και στη συνέχεια στα 6 mg/ml. Μόλις φτάσετε σε αυτό το στάδιο, τα 3 mg/ml δεν απέχουν πολύ από το 0 mg/ml. 

Στο δεύτερο στάδιο, μην ξεχάσετε να αλλάξετε μερικές από τις συνήθειες σας, οι οποίες σας ωθούσαν να σκέφτεστε συνεχώς το άτμισμα. Νέες ρουτίνες μπορούν να ενσωματωθούν, όπως ένταξη άθλησης στην καθημερινότητα, μείωση της καφεΐνης που συνήθως συνδυάζεται με την ανάγκη για νικοτίνη. Επιπλέον, η μοναδική λύση για να αλλάξουμε κάτι είναι να το αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο. Αναλογιστείτε ποιες ρουτίνες σας οδηγούν εκεί, αφαιρέστε τες και προσθέστε νέες που θα ωφελήσουν τόσο την υγεία όσο και την ευεξία σας. 

Τρίτο στάδιο, αποτελεί η ψυχολογική υποστήριξη που μπορεί να χρειαστείτε. Απευθυνθείτε σε ένα ειδικό σύμβουλο ψυχολογίας που θα σας στηρίξει σε όλο το εγχείρημα. Αν δεν διάθετε την δυνατότητα για αυτό, τότε ενταχθείτε σε μια κοινότητα υποστήριξης. Εκεί, θα συναντήσετε άλλους συνοδοιπόρους, ενώ το ταξίδι θα γίνει πιο ευχάριστο και υποστηρικτικό.

Επιλογή των κατάλληλων υγρών αναπλήρωσης χωρίς νικοτίνη

Η επιλογή των κατάλληλων eliquids μπορεί να γίνει ο σύμμαχος σας για την μετάβαση σε 0% περιεκτικότητα νικοτίνη. Η γεύση, η σύσταση και η ποιότητα, είναι η επιλογή που θα υποστηρίξει ή θα καταρρίψει τις προσπάθειες σας. Ελέγξτε να είναι άριστης ποιότητας, πιστοποιημένα και ελεγμένα από έγκυρους φορείς. Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφεύγετε την προμήθεια υγρών με αμφισβητήσιμη ποιότητα, αλλά και προέλευση. Δεν πρόκειται απλά για μια δυσάρεστη γεύση κατά το άτμισμα, αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία σας. Τα καλά νέα είναι πως στην αγορά κυκλοφορούν αναρίθμητα υγρά ηλεκτρονικού τσιγάρου χωρίς νικοτίνη, τα οποία χρήζουν αυτών των χαρακτηριστικών. Δηλαδή, έχουν τέλεια γεύση, τηρούν τους κανόνες για την ασφαλή χρήση τους, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και εγκριθεί από άλλους χρήστες για την απόλαυση που προσφέρουν.

Συμβουλές για διατήρηση της δέσμευσης και της κινητοποίησης

Σημαντικό δε, είναι να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους. Τα μεγαλύτερα εγχειρήματα αποτυγχάνουν επειδή, δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την πραγματικότητα. Όταν ατμίζετε συστηματικά και συνεχώς, χρησιμοποιώντας μέτριες ή υψηλές ποσότητες νικοτίνης στο υγρό αναπλήρωσης σας, τότε είναι σχεδόν αδύνατο να προσαρμοστείτε σε μηδενικές περιεκτικότητες. Το μυστικό είναι να ξεκινήσετε σιγά και να πάτε ένα βήμα παραπέρα με σύστημα και επιμονή. 

Σε αυτό το σημείο, η καταγραφή της προόδου σας είναι αναζωογονητική, και θα σας κινητοποιήσει να συνεχίσετε. Σημειώνοντας τις επιτυχίες σας, σε κάθε στάδιο καθημερινά, θα μπορείτε ένα ελέγχετε που βρισκόσασταν χτες, που είστε σήμερα και ποιος ο στόχος σας αύριο. Με αυτή την τακτική, θα ενδυναμωθείτε, αλλά ακόμη και αν η πορεία σας φαντάζει αργή, θα διαπιστώσετε πως προχωράτε μέρα με τη μέρα.

Συμπέρασμα

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, μπορούμε να καταλήξουμε στα εξής συμπεράσματα: Δεν είναι ακατόρθωτο να μεταβείτε από την χρήση νικοτίνης στο ηλεκτρονικό τσιγάρο σας, σε μια επιλογή ενός υγρού αναπλήρωσης με μηδενική περιεκτικότητα. Χρησιμοποιώντας τις στρατηγικές που αναφέρθηκαν, θα καταφέρετε σε εύλογο χρονικό διάστημα να πραγματοποιήσετε την μετάβαση με ομαλό τρόπο. Η υπομονή και η δέσμευση σας, αποτελούν τα όπλα σας για να το πετύχετε. Εάν, θέλετε να εξερευνήσετε επιλογές σε ecigs και eliquids που θα σας προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, τότε επισκεφτείτε την alter ego. Θα δείτε καταπληκτικά προϊόντα ατμίσματος σε προσιτές τιμές που θα κάνουν το ταξίδι σας στο άτμισμα την απόλυτη εμπερία!

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *