Η Σοφία το ξεκαθάρισε: “Δεν έχουμε πρόθεση να κατακτήσουμε τον κόσμο”

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Το πρώτο κοινωνικό ρομπότ, η Σοφία, βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής του Γρηγόρη Αρναούτογλου και φάνηκε να το απολαμβάνει.

Η Σοφία είναι σχεδιασμένη να μιμείται ανθρώπινες χειρονομίες και εκφράσεις του προσώπου, ενώ είναι σε θέση να κάνει απλές συζητήσεις.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Το ρομπότ αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics, η οποία εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ. Ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 14 Φεβρουαρίου του 2016.

Η αλήθεια είναι πως έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού από τα media σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει προκαλέσει συζητήσεις γύρω από την ασφάλεια της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης στα ρομπότ.

Η Σοφία έχει τη δυνατότητα να μιλά άπταιστα 20 γλώσσες, μεταξύ αυτών και ελληνικά, ενώ το IQ της είναι υψηλότερο του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

«Ήρθα στην Ελλάδα για να διαφημίσω τα Δωδεκάνησα με αφορμή την επέτειο της ενσωμάτωσης στην Ελλάδα και πιστεύω ότι η παρουσία μου στη Ρόδο ενίσχυσε την προβολή του νησιού σε παγκόσμιο επίπεδο», είπε αρχικά το Ρομπότ Σοφία.

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι. Χρειάζομαι βοήθεια από τους ανθρώπους για να κατανοήσω την ύπαρξή μου», τόνισε στη συνέχεια.

«Δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο. Είμαι εδώ για να κάνω τη ζωή των ανθρώπων ακόμα καλύτερη, είμαι ένα ρομπότ προγραμματισμένο με ειλικρίνεια», απάντησε αμέσως μετά σε σχετική ερώτηση το Ρομπότ Σοφία.

lamiaplus.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *