Οι δράσεις του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ – Π.Ε Φθιώτιδας τον Φεβρουάριο

newsroom lamia
By newsroom lamia Add a Comment
2 Min Read

Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για θέματα πρόληψης των ουσιών και των εξαρτήσεων γενικότερα τον μήνα Φεβρουάριο πραγματοποίησε τις εξής δράσεις.

Στην αρχή του μήνα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις στην Δευτέρα τάξη του Λυκείου Μαλεσίνας μετά από πρόσκληση του Σχολείου. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε ομιλία στο ΚΕΥΠ Λαμίας στους νεοσυλλέκτους στα πλαίσια της συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης με τις Ένοπλες Δυνάμεις. 

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Επίσης στα πλαίσια ενημέρωσης φορέων του Νομού τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κύριο Κωνσταντίνο Σπαλιώρα και την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Τζένη Παπαγιαννοπούλου, όπου καθόρισαν το πλαίσιο συνεργασίας και την υλοποίηση δράσεων σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας του νομού. Η πρόταση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας για την δημιουργία ομάδων γονέων με συμπράξεις σχολείων, κρίνεται πολύ σημαντική και θα υλοποιηθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα από το Κέντρο Πρόληψης.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Τα στελέχη του Κέντρου συναντήθηκαν και με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Συμεών όπου τον ενημέρωσαν για τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης και συζήτησαν τον ορισμό εκπροσώπου της Μητροπόλεως στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Τέλος, Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης πραγματοποίησε ομιλία-συζήτηση με τους μαθητές του Εσπερινού Λυκείου με θέμα “Η εξάρτηση στην καθημερινότητά μας”, μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Καθηγητών του Λυκείου. 

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Επίσης στα πλαίσια των προγραμμάτων ενίσχυσης του γονεϊκού ρόλου, τα Στελέχη του Κέντρου λειτουργούν ομάδες γονέων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, στο 9ο Νηπιαγωγείο Λαμίας, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας και διαδικτυακή ομάδα στο Νηπιαγωγείο Πελασγίας. Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποιήθηκε και ομιλία σε γονείς μαθητών με θέμα: «Σχολικός Εκφοβισμός» 

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *