Ζητούμενο ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας είναι το κλειδί για την ανάπτυξη ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου με το κινητό τηλέφωνο να αποτελεί πλέον βασικό εργαλείο. Σε αυτή τη βάση διοργανώθηκε το Digital Finance Forum 2016. Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου στο ξενοδοχείο Divani Caravel επικεντρώθηκε στις ψηφιακές ανατροπές στον χρηματοπιστωτικό τομέα με επιχειρηματίες και στελέχη του τομέα να συγκλίνουν στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής.

-Advertisement-

Πρωταγωνιστής στον ψηφιακό μετασχηματισμό ο χρηματοπιστωτικός τομέας

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας αντιλαμβάνεται πλέον ότι το μέλλον είναι ψηφιακό, επιβεβαίωσαν κορυφαία τραπεζικά στελέχη του. «Προχωράμε στην ψηφιακή διαχείριση όλου του φυσικού αντικειμένου» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργικής Στήριξης της Εθνικής Τράπεζας, Δαμιανός Χαραλαμπίδης, προσθέτοντας ότι ενισχύεται σημαντικά και το ενδιαφέρον των χρηστών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που παρέθεσε, μόνο η Εθνική Τράπεζα εξέδωσε μισό εκατομμύριο κάρτες σε διάστημα 5 μηνών, πραγματοποίησε 100 χιλιάδες συνδέσεις internet banking, ενώ δέχεται περίπου 100 αιτήσεις ημερησίως για συσκευές POS. Παράγοντες της αγοράς συγκλίνουν στο ότι τα capital controls έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ραγδαία ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών, κινητοποιώντας επιχειρήσεις και ιδιώτες προς αυτή την κατεύθυνση.

Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, οι πρωταγωνιστές της ψηφιακής αλλαγής

- Advertisement -

Καθοριστικός παράγοντας για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι τα σύγχρονα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, καθώς με τις υψηλές ταχύτητές τους, αποτελούν την απαραίτητη υποδομή, όπως εξήγησε από το βήμα του συνεδρίου ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) Γιώργος Στεφανόπουλος. Η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται στην 6η θέση στην ΕΕ-28 αναφορικά με το εύρος κάλυψης δικτύου 4G, ωστόσο διευκρίνισε ότι παρατηρείται χαμηλή διείσδυση στη χρήση έξυπνων συσκευών και δεδομένων, γεγονός που αποδίδεται στην κουλτούρα του Έλληνα. Σε αυτό το πλαίσιο, τονίστηκε και από τον κ. Στεφανόπουλο, όπως και από την πλειονότητα των ομιλητών, η ανάγκη ολοκληρωμένου εθνικού σχεδιασμού, προκειμένου να αναπτυχθούν κομβικοί τομείς, όπως π.χ. το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ψηφιακή τεχνολογία: κλειδί στην ανάπτυξη ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου

Η ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στα υφιστάμενα επιχειρηματικά μοντέλα είναι μονόδρομος για την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και συνεπώς της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι περισσότεροι εκ των ομιλητών του συνεδρίου, με τον Senior Advisor στον Τομέα Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ, Γεώργιο Ναθαναήλ να ξεκαθαρίζει ότι καμία προσπάθεια δεν θα έχει αποτέλεσμα, αν δεν υπάρχει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα μεταξύ πολιτείας και παραγόντων της αγοράς. Η ΕΕ επενδύει δυναμικά στην προώθηση της ψηφιακής οικονομίας, ενώ γεγονός είναι ότι στην Ελλάδα παρ’ ότι διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνολογία, υστερούμε σημαντικά στην υιοθέτησή της προσέθεσε ο κ. Ναθαναήλ, σημειώνοντας παράλληλα ότι τουλάχιστον στην προώθηση των ψηφιακών συναλλαγών το πρόσημο είναι θετικό.

Πηγή: thetoc.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *