Λαμία : Τι συνέβη και άνοιξαν τα καταστήματα – 70% η συμμετοχή των μελών μας τονίζει ο Ηλίας Κεφαλάς

Lamianow.gr
By Lamianow.gr 2 comments
3 Min Read

Μπορεί τα τελευταία 24ωρα να υπήρξε κάλεσμα μέσω του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας για κλειστά καταστήματα -για σήμερα 7/12- ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε επί της ουσίας! Οι περισσότεροι επαγγελματίες αποφάσισαν να μην βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους και άνοιξαν κανονικά τα καταστήματα τους για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Η συζήτηση που “σηκώθηκε” γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και οι αντιδράσεις που υπήρξαν δεν ήταν λίγες.

Όπως έλεγε στο lamianow.gr επαγγελματίας που διατηρεί κατάστημα στην πόλη και ασχολείται με την περιποίηση άκρων :“…εμείς που έχουμε κλείσει ραντεβού εδώ και μέρες και έχουμε φορτωμένο πρόγραμμα δεν μπορούμε να κλείσουμε το κατάστημα. Δεν μπορούν να μας το λένε λίγες ώρες πριν” ενώ ένας άλλος συμπλήρωνε: “τώρα του ήρθε του εμπορικού συλλόγου, να ζητήσει απεργία. Μέσα στις γιορτές; Και εγώ μόλις άνοιξα”.

“Όταν οι κινητοποιήσεις δεν είναι μαζικές και γίνονται σε άλλο σημείο για τον έναν και σε άλλο σημείο για τον άλλο, δεν βγαίνει αποτέλεσμα. Επίσης απεργία μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα κανονικά ανοικτά δεν είναι σοβαρή προσέγγιση” μας λέει ιδιοκτήτης φωτογραφείου – που ανήκει σε άλλο σύλλογο βέβαια, πέραν του εμπορικού- ενώ ένας ιδιοκτήτης καφετέριας συμπλήρωσε: “Το πρωί είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με συναδέλφους. Κανείς δεν μας ενημέρωσε για τίποτα. Μόνο στα social το είδαμε. Αποφασίσαμε να ανοίξουμε κανονικά”.

Γύρισαν την πλάτη στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας (;)

Υπενθυμίζουμε πως ο εμπορικός σύλλογος ΄Λαμίας απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία ωστόσο αρκετά καταστήματα ΔΕΝ το αποδέχτηκαν και αποφάσισαν να ανοίξουν. O κάθε επαγγελματίας σαφώς και πράττει αυτοβούλως αλλά σε κάθε περίπτωση τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του εμπορικού συλλόγου Λαμίας θα έπρεπε να προβληματιστούν μιας και γενικότερα οι επιχειρήσεις της περιοχής μας δεν φάνηκαν – επί του πρακτέου- διατεθειμένες να ακολουθήσουν την γραμμή.

Γιατί όμως ήταν ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα;

Ηλίας Κεφαλάς : Το 70% των μελών συμμετείχαν

Σε δηλώσεις του στο lamianow.gr o πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Λαμίας, Ηλίας Κεφαλάς μας είπε χαρακτηριστικά: “… η εικόνα της συμμετοχής των καταστημάτων δεν έχει να κάνει με τα μέλη του εμπορικού συλλόγου, αφού η συμμετοχή των μελών μας είναι τουλάχιστον στο 70%. Αυτή η εικόνα υπάρχει γιατί κάποιοι άλλοι κλάδοι αλλά και αλυσίδες καταστημάτων δεν συμμετείχαν στο ποσοστό που θα επιθυμούσαμε όλοι, ωστόσο τα δικά μας μέλη συμμετείχαν στην πλειοψηφία”

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Comments
  • Η αντίδραση είναι μόνο στα ΜΜΕ….μάλλον…!!!
    Άλλωστε το 80% των επαγγελματιών γνωρίζουν ότι τα 500 και 700 ευρώ το μήνα που δηλώνουν είναι προκλητικά ψέματα…!!!
    Πιθανόν για τους πιο πολλούς και τα 12000 που τους βάζουν να δηλώσουν, πάλι ψέματα είναι…..
    Απλά νιώθουν ότι με τα μεγαλύτερα ποσά θα χάσουν όλα τα βοηθήματα…..που παίρνουν δίκαια κάποια…..άδικα όμως οι πιο πολλοί πολίτες …. εις βάρος των υπολοίπων φορολογουμένων…..που δεν μπορούν να κρύψουν τα 1000 που μπορεί να παίρνουν το μήνα…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *