Λαμία : “Μειωμένη κατά 90% η παραγωγή – θέματα βιωσιμότητας και για τα ελαιοτριβεία” – ΒΙΝΤΕΟ

newsroom lamia
By newsroom lamia Add a Comment
1 Min Read

Το πρόβλημα της μικρής παραγωγής της ελιάς φέτος έχει αρχίσει να καταγράφεται  και στα ελαιοτριβεία  με την μικρή ζήτηση που υπάρχει.

Ο ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου Δημήτρης Γιαννολόπουλος, δήλωσε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την παραγωγή φέτος ενώ πολλοί συλλέγουν τις ελιές πιο νωρίς για να μην χτυπηθούν από δάκο που θα σημάνει καταστροφή για την παραγωγή.

“Έχουμε μια μειωμένη παραγωγή στο 90% σε σχέση με πέρυσι. Μια περυσινή παραγωγή που είχαμε πάρα πολύ καλές ποιότητες. Φύγανε αυτές οι ποσότητες από 4.5-5 ευρώ στο εμπόριο και όλο αυτό το καλό λάδι έφυγε σε Ιταλία και Ισπανία. Τα λάδια άρχισαν να αυξάνονται λόγω ακαρπίας και κακοκαιρίας και φτάσαμε να έχουμε υψηλές τιμές για τους καταναλωτές. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, γιατί δεν υπάρχει σωστή διαχείριση στον τομέα του ελαιολάδου τόσο στην περιοχή μας όσο και σε όλη την Ελλάδα”.

Όσο για το τι συνέπειες θα έχουν τα ελαιοτριβεία είπε: “…έχουν ένα υψηλό κόστος λειτουργίας και φέτος θα είμαστε στα όρια μας, αν δεν μπούμε μέσα. Φυσικά έχει υψηλό αντίκτυπο όλο αυτό και σε εμάς”.

Δείτε το video:

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *