Βίαιος ξυλοδαρμός διαδηλωτή από αστυνομικούς στην πλατεία Βικτωρίας – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Lamianow.gr
2 Min Read

Νέες καταγγελίες για άκρατη αστυνομική βία κατά διαδηλωτή μετά την αντιφασιστική πορεία στα Πευκάκια, ενώ ακόμη εκκρεμμούν οι απαντήσεις για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο με αρκετούς να καταγγέλλουν ότι προήλθε από χτύπημα αστυνομικού ομάδας ΟΠΚΕ.

Με το οπτικοακουστικό υλικό που συνοδεύει τις καταγγελίες και διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σοκάρει σε ότι αφορά την συμπεριφορά των ένστολων, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διέταξε κατεπείγουσα διοικητική έρευνα για το περιστατικό.

Μάλιστα για το θέμα παρενέβη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας τα εξής:

«Σχετικά με υλικό που  κυκλοφορείται από περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί και συλληφθείς, θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες. Για αυτό και θα διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση του περιστατικού, καταρχάς, και την απόδοση τυχόν ευθυνών σε δεύτερη φάση».

Ειδικότερα, άτομα που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα Πευκάκια μετέβησαν στην πλατεία Βικτωρίας προκαλώντας επεισόδια με επίθεση σε ομάδα Δίας.

Βίντεο που κυκλοφορεί στα social media καταγράφει αστυνομικούς να χτυπούν βίαια νεαρό άτομο το οποίο έχουν ακινητοποιήσει και βρίσκεται στο έδαφος.

Τον άγριο ξυλοδαρμό καταγγέλλουν στα κοινωνικά δίκτυα σχολιάζοντας μάλιστα δηκτικά ότι την ίδια ώρα οι ακροδεξιοί που επιτέθηκαν άγρια σε αντιφασίστες στο Μοναστηράκι έφυγαν ανενόχλητοι.

in.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *