ΛΑΡΚΟ : Αναβολή για τους Ιρλανδούς, αγωνία… ανεργίας για 900 εργαζομένους! (Aud)

“Εμείς  αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε” τονίζει ο Πάνος Πολίτης  σημειώνοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα  είναι ανοιχτά. Οι εργαζόμενοι  οι οποίοι την ερχόμενη Παρασκευή θα  πραγματοποιήσουν  γενική συνέλευση  ζητούν την ανανέωση των  συμβάσεων  με κάθε τρόπο.

Lamianow.gr
4 Min Read

Σε μάκρος φαίνεται να τραβά η αβεβαιότητα για την έκβαση της πώλησης της ΛΑΡΚΟ. Η συζήτηση της προσφυγής των Ιρλανδών επενδυτών στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας πήρε αναβολή για δύο μήνες. Η υπόθεση παραπέμφθηκε να συζητηθεί στις 12 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα η αβεβαιότητα  μεγαλώνει και  για τους εργαζόμενους αφού λήγουν οι συμβάσεις στο τέλος του 2023 και  ακόμη δεν έχει υπάρξει  κάποια  ανακοίνωση για το αν  θα ανανεωθούν ξανά και με ποιο τρόπο, την ίδια ώρα που το Κράτος ήδη έχει επιβαρυνθεί  οικονομικά  για πάνω από ενάμιση χρόνο. 


Αν δεν γίνει ανανέωση των  συμβάσεων τότε  από το νέο έτος  900 εργαζόμενοι από όλη την Στερεά που εργάζονται στο εργοστάσιο θα  οδηγηθούν στο ταμείο ανεργίας. 


https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

“ Δεν μιλάμε μόνο για εργαζόμενους στην ανεργία αλλά  για  μία ολόκληρη κοινωνία η οποία θα πληγεί  καθώς κάθε οικογένεια  στην Λοκρίδα έχει και έναν εργαζόμενο στην βιομηχανία…” τονίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων Πάνος Πολίτης. 

Αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι εκκρεμεί ακόμη η έκδοση απόφασης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι Ιρλανδοί για το «πάγωμα» κάθε διαδικασίας από την πλευρά της Ειδικής Διαχείρισης, αντιλαμβάνεται ότι θα αργήσει η απόφαση του ΣτΕ, εφόσον βέβαια δεν υπάρξει και νέα αναβολή τον Δεκέμβριο.

Στο μεταξύ, λήγει στις 7 Φεβρουαρίου 2024 η Ειδική  διαχείριση της ΛΑΡΚΟ, μετά την τελευταία, πολλοστή, παράταση που δόθηκε τον περασμένο Μάρτιο, προκειμένου να υπάρξει ικανός χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης. Με την ίδια απόφαση του υπουργείου Οικονομικών παρατάθηκε και η παραμονή των εργαζομένων της εταιρείας έως τα τέλη του 2023.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

“ Εμείς  αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε” τονίζει ο Πάνος Πολίτης  σημειώνοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα  είναι ανοιχτά. Οι εργαζόμενοι  οι οποίοι την ερχόμενη Παρασκευή θα  πραγματοποιήσουν  γενική συνέλευση  ζητούν την ανανέωση των  συμβάσεων  με κάθε τρόπο  προειδοποιώντας ότι εάν δεν συμβεί αυτό τότε  από την 1η Ιανουαρίου  του νέου έτους  θα κάνουν  κατάληψη στο εργοστάσιο.

“ Να βρούν ένα τρόπο να  προχωρήσουν   στις ανανεώσεις όπως το έκαναν και τόσο καιρό  γιατί εμείς δεν πρόκειται να βγούμε από το εργοστάσιο. Θα κάνουμε κατάληψη και ας έρθουν  να μας  βγάλουν αν τολμούν “  δηλώνει χαρακτηριστικά . 

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του  επισημαίνει ότι την ίδια  ώρα  τα μηχανήματα και οι εγκαταστάσεις ρημάζουν  και  καταστρέφονται  ενώ  η βιομηχανία θα μπορούσε να  λειτουργεί καθώς το νικέλιο παραμένει  σταθερά σε υψηλές τιμές. 

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

“ Ο στόχος τους δεν θα περάσει καθώς θέλουν να μην υπάρχουν εργαζόμενοι για να μπορεί  ο νέος ιδιοκτήτης να κάνει ότι θέλει με νέες προσλήψεις “ υπογραμμίζει ο κ. Πολίτης  για να συμπληρώσει  πως “ έχουμε θρηνήσει  όλα αυτά τα χρόνια 80 νεκρούς μέσα στο εργοστάσιο . Δεν θα το αφήσουμε αυτό να περάσει  έτσι . Θα κάνουμε κατάληψη και ότι αγώνας χρειαστεί για να παραμείνουμε  εργαζόμενοι παλεύοντας για την επιβίωσή μας”.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *