7 + 1 Μυστικά για ταξίδια με παιδιά

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
7 Min Read

Ψάχνετε τρόπους να δημιουργήσετε μοναδικές αναμνήσεις με την οικογένειά σας; Ταξίδια, όπως το ραφήνα πάρος, είναι η πύλη της περιπέτειας για τα μικρά παιδιά. Η αγωνία ξεκινά από τη στιγμή της ανακοίνωσης και κορυφώνεται τη στιγμή της άφιξης. Από εκεί και πέρα τα πάντα αποτελούν πηγή ενθουσιασμού. Η εξερεύνηση νέων τοπίων, η δοκιμή διαφορετικών γεύσεων τους εξιτάρουν τη φαντασία, ενώ υπόσχονται εκπαίδευση και διασκέδαση μαζί.

Για να διασφαλίσετε ότι το ταξίδι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε έτοιμοι για την επικείμενη περιπέτειά σας. 

- Advertisement -
  1. Οργανώστε το πρόγραμμά σας

Ο σχεδιασμός του ταξιδιού σας θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Προφανώς και δε θα παραλείψετε αξιοσημείωτα μνημεία από το πρόγραμμα, αλλά καλό είναι να μην το παραφορτόσετε. Διαφορετικά θα βρεθείτε αντιμέτωποι με κουρασμένα παιδιά. Και ως γνωστόν κουρασμένα παιδιά σημαίνει και γκρινιάρικα. 

Στη συνέχεια, μην παραλείψετε να εντάξετε τα παιδιά στη διαδικασία του προγραμματισμού. Μιλήστε τους για τον τόπο, που θα επισκεφθείτε. Ενημερώστε τα για το που θα πάτε, τι θα δείτε και τι δραστηριότητες θα κάνετε. Μάλιστα τα μεγαλύτερα μπορούν να κάνουν τις προτάσεις τους, κάποιες εξ αυτών είναι καλό να υιοθετήσετε. Κάντε μια λίστα με όσα πρέπει οπωσδήποτε να δείτε και δέχονται παιδιά. Τέλος θυμηθείτε, ότι όσο μεγαλύτερος ο ενθουσιασμός τους για το ταξίδι, τόσο πιο καλά θα πάνε όλα.

  1. Ραφήνα Μύκονος: Πακετάρετε έξυπνα

Για το ταξίδι ραφήνα μύκονος θα πρέπει να πάρετε όσα πραγματικά χρειάζεστε. Πέραν του ότι η βόρεια πλευρά του νησιού φημίζεται ως παράδεισος για οικογενειακές διακοπές. Όπως κάθε νησί του Αιγαίου, διαθέτει υπέροχες παραλίες. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει, ότι μαγιό και είδη θαλάσσης θα μπουν σε πρώτο πλάνο, καθώς η απασχόληση στη θάλασσα θα μονοπωλήσει κύριο μέρος των διακοπών σας. 

- Advertisement -

Πέραν τούτων, το αγαπημένο αρκουδάκι, το βιβλίο που προτιμά για ανάγνωση πριν τον ύπνο θα σας συνοδεύσουν στο ταξίδι σας. Κι αν δεν πηγαίνετε στη θάλασσα, πάρτε μαζί σας ότι κρίνετε πως θα χρειαστεί, ώστε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. 

  1. Είδη πρώτων βοηθειών και πρόληψη για την υγεία της οικογένειας

Βάλτε σε προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια της οικογένειάς σας. Επισκεφθείτε τον οικογενειακό σας γιατρό και ζητήστε τη συμβουλή του για θέματα εμβολιασμού, για συνταγογράφηση αντιαλλεργικών φαρμάκων, αν χρειάζεται. Επίσης μπορείτε ανάλογα με τον προορισμό σας να ρωτήσετε, αν υπάρχουν ειδικές ιατρικές συστάσεις. 

Προετοιμάστε ένα κουτί πρώτων βοηθειών με γάζες, αναλγητικά και κάθε συνταγογραφούμενο φάρμακο, που μπορεί να χρειαστεί. Καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι για τυχόν απρόβλεπτα. Έτσι θα απολαύσετε το ταξίδι σας χωρίς να έχετε το άγχος της αντιμετώπισης απρόοπτων συνθηκών.

  1. Ραφήνα τήνος: Διασκέδαση για τα παιδιά

Ευτυχώς το ταξίδι ραφήνα τήνος δεν είναι πολύωρο. Ωστόσο για τα μικρά παιδιά ακόμη και τέσσερις ώρες στο πλοίο είναι πολλές. Οπότε θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να περάσουν διασκεδαστικά, αν δε θέλετε να σηκώσουν το πλοίο στο πόδι. Ξεσηκώστε τα αγαπημένα τους βιβλία, παιχνίδια και ταινίες. 

- Advertisement -

Προμηθευτείτε και ακουστικά, ώστε να διατηρήσετε την ηρεμία και γαλήνη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εξίσου καλή ιδέα είναι να δώσετε στα παιδιά ημερολόγια ταξιδίου, με τα οποία θα καταγράφουν τις εμπειρίες τους και θα απομνημονεύουν τα ταξιδιωτικά τους κατορθώματα. 

  1. Υγιεινά σνάκ για όλη την οικογένεια

Ταξίδι και τακτικά γεύματα είναι δύο συνθήκες ασύνδετες. Η αναμονή στην ουρά για να περιηγηθείτε σε ένα μουσείο, μπορεί να είναι πολύ μεγάλη. Σαν συνέπεια το γεύμα σας μπορεί να πάει πολύ πίσω. Πάρτε μαζί σας μια ποικιλία από υγιεινά σνακ, όπως φρούτα, ξηρούς καρπούς και μπάρες βρώμης ή γκρανόλα για να κρατήσετε την ενέργεια όλων στα ύψη. Το χρειάζεστε για να έχετε τα κουράγια να συνεχίσετε τις δραστηριότητές σας. 

Επιπρόσθετα φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας το δικό σας μπουκάλι με νερό. Έτσι θα είστε ενυδατωμένοι και δε θα αγοράζετε διαρκώς εμφιαλωμένο νερό, μεριμνώντας και στο ταξίδι για το περιβάλλον.

  1. Ραφήνα άνδρος: Μικρές αλλά πολύτιμες συμβουλές για τα παιδιά 

Υπάρχουν μερικές συμβουλές για γονείς με μικρά παιδιά, με τις οποίες μπορούν να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο στο ταξίδι ραφήνα άνδρος

  • Βάλτε στο σακίδιο των παιδιών και το δικό σας μια επιπλέον φορεσιά. Ατυχήματα συμβαίνουν και είναι καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.
  • Πάρτε ένα ελαφρύ καρότσι για τα μικρά παιδιά. Θα σας φανεί σωτήριο, όταν τα μικρά ποδαράκια κουραστούν. 
  • Οργανώστε διαλείμματα για ξεκούραση και εντοπίστε παιδικές χαρές και πάρκα. Στο τέλος μιας εξαντλητικής περιήγησης αφήστε τα παιδιά να εκτονωθούν με παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο. Είναι ο καλύτερος τρόπος να ηρεμήσουν.
  • Χρησιμοποιήστε αποσκευές εύκολες στη χρήση από παιδιά, που θα έχουν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες. Τα κάνει να αισθάνονται υπεύθυνα και ενθουσιασμένα για το ταξίδι.
  1. Αιχμαλωτίστε τις αναμνήσεις 

Βγάλτε πολλές φωτογραφίες και δημιουργήστε το οικογενειακό σας ταξιδιωτικό ημερολόγιο. Στη συνέχεια, και ίσως καλύτερα στο τέλος του ταξιδιού, ενθαρρύνετε τα παιδιά να γράψουν ή να ζωγραφίσουν κάτι για την ταξιδιωτική τους εμπειρία. Αυτές οι αναμνήσεις θα γίνουν οι αγαπημένες τους και θα ανακαλούν και στα επόμενα χρόνια.

  1. Δημιουργήστε ένα ευέλικτο πρόγραμμα

Αν και ο προγραμματισμός είναι καίριας σημασίας για ταξίδια με μικρά παιδιά, πρέπει να είστε και ευέλικτοι. Τα παιδιά είναι απρόβλεπτα. Από την άλλη ας μην ξεχνάμε, ότι πολλά ωραία πράγματα συμβαίνουν αυθόρμητα. Τέλος όπως προλογίσαμε επιτρέψτε στα παιδιά να ξεκουραστούν, διατηρήστε- στο μέτρο του εφικτού- τη  ρουτίνα ύπνου τους για να αποφύγουν την κόπωση.

Santorini tinos: Ένα ταξίδι που τα παιδιά σας θα θυμούνται για πάντα

Ένα ταξίδι όπως το santorini tinos έχει πολλές εμπειρίες να προσφέρει στα παιδιά, ειδικά αν αυτό εκτελείται για πρώτη φορά. Προγραμματίζοντας εξ αρχής, θέτοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία, αποδεχόμενοι το απροσδόκητο διαμορφώνετε τις συνθήκες για ένα ταξίδι, που θα μείνει αξέχαστο.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *