ΕΝΦΙΑ για άλλα 15 χρόνια προαναγγέλλει η έκθεση των συνεπειών που συντάχθηκε και ενσωματώθηκε στο νέο αναπτυξιακό νόμο ο οποίος υποτίθεται ότι θα έχει διάρκεια ζωής ως το 2020.
Συγκεκριμένα στην έκθεση εκτός από τα κέρδη για την ανάπτυξη της οικονομίας αναφέρεται και η πρόβλεψη των φορολογικών εσόδων μέχρι και από το 2016 μέχρι και το 2031.
Ειδικότερα η έκθεση κάνει πρόβλεψη ότι θα έχουμε 301 εκ ευρώ από φόρο εισοδήματος 572,5 εκ ευρώ από τον ΦΠΑ επένδυσης 522,1 εκ ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές και 54,4 εκατ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ!
Χαρακτηριστικό είναι ότι με δεδομένο ότι οι πρώτες επενδύσεις του νόμου θα ολοκληρωθούν το 2019 η έκθεση συνεπειών αναφέρει ότι η αναμενόμενη είσπραξη ΕΝΦΙΑ από τα κτήρια τα οποία θα δημιουργηθούν θα φτάσει το 1,6 εκ ευρώ το 2019 τα 2,8 εκ ευρώ το 2020 με προοπτική η είσπραξη να αυξάνεται σταθερά φτάνοντας το 2031 στα 4,6 εκ ευρώ το χρόνο το 2031!
Τούτο παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης για πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάσταση του από το φόρο της μεγάλης ακίνητης περιουσίας…

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.