Ειρήνη Σόλια: “Να βάλουμε τις βάσεις για ένα ουσιαστικό μέλλον” – ΒΙΝΤΕΟ

newsroom lamia
newsroom lamia Add a Comment
6 Min Read

“Παρότι μου είχαν γίνει προτάσεις και για τις δημοτικές εκλογές και σε επίπεδο περιφέρειας, τώρα θεωρώ ότι ωρίμασαν οι συνθήκες οι επαγγελματικές, οι οικογενειακές και πιο πολύ αυτό που με κάνει να συμμετέχω στα κοινά, είναι αυτή η στασιμότητα που βλέπω στην πόλη μας” τονίζει σε συνέντευξη της στο Lamianow.gr και τον Πάνο Κατσώνη η γνωστή φιλόλογος – γλωσσολόγος της πόλης μας, Ειρήνη Σόλια η οποία συστρατεύεται με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου και τη “Δύναμη Ανάπτυξης” για τη Λαμία.

“Επειδή λοιπόν αυτή η πόλη, η Λαμία, με έχει στηρίξει, επειδή η Λαμία μου εμπιστεύθηκε τα παιδιά της εκπαιδευτικά και είμαι η καθηγήτρια των παιδιών της Λαμίας, θεωρώ ότι είναι ηθικό μου χρέος να συμμετέχω στα κοινά για να κάνω κάτι και εγώ για αυτή την πόλη που με στηρίζει τόσα χρόνια”.

- Advertisement -

Σε ότι έχει να κάνει με την τοποθεσία της συζήτησης σημείωσε μεταξύ άλλων: “Ο Άγιος Λουκάς είναι η γειτονιά μου, είναι ο τόπος μου, σε αυτή τη χρονιά μεγάλωσα, σε αυτή τη γειτονιά πήγα σχολείο και θυμάμαι πάντα που ερχόμασταν με το Δημοτικό σχολείο στη μικρή εκκλησία του Αγίου Λουκά κάθε φορά να εκκλησιαστούμε και είμαι βέβαια συναισθηματικά δεμένα με όλο αυτό τον τόπο, τον οποίο πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο βέβαια.

Η Λαμία και ολόκληρος ο Δήμος και τα χωριά, έχουν πάρα πολλά σημεία τα οποία πραγματικά είναι αναξιοποίητα και μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν και θεωρώ ότι όλη αυτή η κουβέντα που γίνεται το γνωστό τρίγωνο Θερμοπύλες-Αλαμάνα-Γοργοπόταμος, θεωρώ ότι έχει έρθει η ώρα να τα αξιοποιήσουμε ουσιαστικά, όχι περιστασιακά και αποσπασματικά” σημείωσε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

΄”…έτσι λοιπόν νομίζω ότι το βασικό μας στοιχείο είναι να δημιουργήσουμε σε ολόκληρο το Δήμο εκείνες τις συνθήκες ζωής που θα μπορέσουν να δώσουν στους νέους μας το έρισμα και το ερέθισμα να μείνουν στον τόπο τους και όχι μόνο στους νέους της Λαμίας, αλλά και σε άλλους νέους. Το δυσάρεστο είναι ότι οι νέοι μας φεύγουν και επειδή είμαι μέσα στη νεολαία και τους ζω, βλέπω τους μαθητές μου, οι οποίοι σταδιοδρομούν ως επιστήμονες, ως επαγγελματίες, παντού αλλού εκτός από τη Λαμία. Με θλίβει πάρα πολύ γιατί θεωρώ ότι είναι δικά μου παιδιά οι μαθητές μου και θεωρώ ότι όλα τα παιδιά της Λαμίας, μπορούν και πρέπει να έχουν όλες τις βάσεις για να μείνουν στην πόλη τους”.

- Advertisement -

Όσο για το τι της λένε οι μαθητές της τόνισε: “Τους μαθητές μου τους προβληματίζει πάρα πολύ το γεγονός ότι ζουν σε μία πόλη στάσιμη που δεν μπορούν να βρουν ενδιαφέροντα τα οποία πραγματικά να τους γεμίζουν, μιλούν για στοιχεία που έχουν να κάνουν με την απλή καθημερινότητα, για το θέμα της ψυχαγωγίας, το θέμα του πολιτισμού και μπορούμε και πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλα αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε, για αυτούς τους νέους που μας κοιτάζουν στα μάτια και που θέλουν μια καλύτερη Λαμία. Δεν είναι όμορφο να λένε οι νέοι “θέλω να φύγω από τη Λαμία”.

Εμείς θέλουμε τους νέους μας εδώ και θέλουμε τη Λαμία μας μια νεανική, ζωντανή πόλη, η οποία πραγματικά έχει τη δυνατότητα και μπορεί να το αποδείξει ότι είναι μία πόλη που δεν βρίσκεται μόνο γεωγραφικά στο κέντρο της Ελλάδας. Είναι μία πόλη που μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων”.

Κοιτάζουμε μπροστά. Δεν μου αρέσουν ούτε οι εύκολες κριτικές, ούτε οι μεγαλόστομες υποσχέσεις. Με ενδιαφέρει να κοιτάζουμε μπροστά, να βλέπουμε το τώρα, να ελέγχουμε τις καταστάσεις, να μπορούμε να τις πάρουμε στα χέρια μας για να τις επαναπροσδιορίσουμε και να βάλουμε τις βάσεις για ένα πραγματικά ουσιαστικό μέλλον στην πόλη μας.

Για τον Πανουργιά Παπαϊωάννου είπε: “Στον Πανουργιά Παπαϊωάννου βλέπω το στοιχείο της εργατικότητας, της αποτελεσματικότητας, της εντιμότητας και του ήθους. Για μένα ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, εργατικός, ο οποίος ξέρει αποτελεσματικά να βγάζει εις πέρας τη δουλειά του, με εντιμότητα και με ήθος, για μένα είναι ένας άνθρωπος αξιόπιστος. Ένας άνθρωπος που δίνει προτεραιότητα στην οικογένεια, για μένα είναι ένας άνθρωπος με αξίες και σε αυτή τη ζωή πάνω από όλα μετρούν οι αξίες και αυτός ο Δήμος έχει ανάγκη να στηριχθεί σε αξίες για να τον πάνε μπροστά.

- Advertisement -

Νομίζω ότι το όνομά μου έχει ταυτιστεί με την έντιμη δουλειά, με τον σεβασμό στους μαθητές, με την ειλικρίνεια. Θεωρώ ότι μπορώ ειλικρινά, έντιμα, εργατικά να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο Δήμο και να προσφέρω και εγώ το μικρό μου λιθαράκι σε αυτό που λέγεται “Δήμος Λαμίας” και ανάπτυξη για όλους”.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *