Βαγγέλης Οικονόμου: “Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους μαζί”

LamiaNow News
7 Min Read

Πλησιάζουμε στη λήξη της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές του πρώτου και του δεύτερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Βαγγέλης Οικονόμου, συνδικαλιστής στο χώρο της υγείας, ένας νέος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την αυτοδιοικητική παράταξη “Δύναμη Ανάπτυξης για τη Λαμία” με επικεφαλής τον Πανουργιά Παπαϊωάννου, μας συστήνεται και κάνει έναν γενικότερο απολογισμό της προεκλογικής περιόδου.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Ο Βαγγέλης Οικονόμου, γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στη Λαμία. Σπούδασε στο τμήμα Νοσηλευτικής στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π) του Τ.Ε.Ι Λαμίας. Κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση και θήτευσε ως μέλος (ταμίας) του Δ.Σ του Σπουδαστικού Συλλόγου Σ.Ε.Υ.Π (1999-2002).

Εργάστηκε (2003-2006) ως νοσηλευτής σε μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και από το 2006 έως σήμερα εργάζεται στο Χειρουργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Τα τελευταία 8 χρόνια εκπροσωπούσε τους συναδέλφους του, αφού διατέλεσε αντιπρόεδρος (2015-2016) και πρόεδρος (2017-2023) του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και Κέντρων Υγείας.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

1) Πλησιάζουμε στη λήξη της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές του πρώτου και του δεύτερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πως θα χαρακτήριζατε αυτή την προεκλογική περίοδο;

Η προεκλογική περίοδος σημαδεύτηκε από γεγονότα που έπληξαν τον τόπο μας όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές και οι πλημμύρες. Αυτά τα γεγονότα έφεραν στην επιφάνεια ζητήματα που αφορούν την ορθολογική διαχείριση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η εικόνα αυτή σχηματίστηκε από τις καθημερινές επαφές μου με τους δημότες του διευρυμένου Δήμου Λαμιέων.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι, παρά την πλεονεκτική θέση του Δήμου Λαμιέων, υπάρχει, δυστυχώς, κάθετη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Επομένως είναι ανάγκη να αναδείξουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να φέρουν την ΑΝΑΠΤΥΞΗ στον τόπο μας.

2) Υπήρξαν κάποια γεγονότα τα οποία αναθεώρησαν την άποψη και την αίσθηση που είχατε για ζητήματα που αφορούν το Δήμο Λαμιέων;

Με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ανάπτυξης για τη Λαμία» κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου και τους συνυποψήφιους μου, επισκεφτήκαμε ολόκληρο, σχεδόν, το Δήμο Λαμιέων. Στις γειτονιές και στις κοινότητες που επισκεφτήκαμε, οι δημότες μας ανέφεραν προβλήματα που, εν έτη 2023, δεν θα έπρεπε κανονικά, να υφίστανται και μας κατέθεσαν την αγωνία τους για το μέλλον του τόπου.

Γενικότερα, υπάρχει έντονο κλίμα εσωστρέφειας μιας και υφίσταται η αντίληψη ότι η κατάσταση σε κάποια ζητήματα έχει παγιωθεί σε τέτοιο βαθμό που τείνει να είναι μη αναστρέψιμη.

Είχα απόλυτη γνώση της ύπαρξης του προαναφερόμενου κλίματος εσωστρέφειας. Δεν περίμενα όμως ότι αυτό θα είχε οδηγήσει τους δημότες σε τέτοιο σημείο απογοήτευσης και αρνητισμού.

Η μεγάλη πρόκληση είναι να υπάρξουν λύσεις στα προβλήματα και να αλλάξει η ψυχολογία των δημοτών. Ο αυτοδιοικητικός συνδυασμός «Δύναμη Ανάπτυξης για τη Λαμία», στον οποίο συμμετέχω ως υποψήφιος, έχει καταθέσει στην κρίση των δημοτών ένα ρεαλιστικό

πρόγραμμα βάσει του οποίου δύναται να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Πιστεύω ότι οι πολίτες έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν το κλίμα της εσωστρέφειας.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

3) Ποια είναι τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες;

Ποια είναι τα θέματα που πρέπει να απασχολήσουν, κατά προτεραιότητα, την νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου;

Οι δημότες ανάλογα με την περιοχή που ζουν και δραστηριοποιούνται, αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα.

Κάποια από τα προβλήματα που απασχολούν όλους τους δημότες είναι η «νεκρή» οικονομική δραστηριότητα, η υποβάθμιση της αστικής περιοχής του κέντρου της πόλης, οι ξεχασμένες γειτονιές, τα χωριά που ερημώνουν, η προβληματικές υποδομές (οδοποιία, αποχέτευση, ύδρευση, καθαριότητα) και τα εγκαταλελειμμένα ιστορικά μνημεία.

Η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου επιβάλλεται να λειτουργήσει με συγκεκριμένο σχέδιο και να θέσει προτεραιότητες. Πρέπει να τεθεί ένα πλάνο που θα περιλαμβάνει πχ τη βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων, την δημιουργία χώρων πρασίνου, την ενίσχυση των υγειονομικών δομών, την εξασφάλιση βασικών υποδομών (ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα) για όλους. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν συγκεκριμένοι μακροπρόθεσμοι στόχοι προκειμένου, το 2030, η Λαμία να βρεθεί σε τροχιά ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και προόδου. Ο Δήμος Λαμιέων έχει τεράστιες δυνατότητες. Η ανάπτυξη του θρησκευτικού, του ιαματικού, του εκθεσιακού, του γαστρονομικού, του αθλητικού και του συνεδριακού τουρισμού μέσω της αξιοποίησης πχ των τοπόσημων της περιοχής, θα προσελκύσει επενδύσεις και επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

4) Γιατί κάποιος να ψηφίσει τον Βαγγέλη Οικονόμου;

Τι να περιμένουν οι δημότες από αυτόν, εάν εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο;

Ο Βαγγέλης Οικονόμου είναι ένας νέος άνθρωπος, ένας επαγγελματίας του χώρου της υγείας δοκιμασμένος στα «δύσκολα», που έχει δώσει δείγματα γραφής, με διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά, που μπορεί και θέλει να φέρει μια νέα πνοή σε ζητήματα της καθημερινότητας στον Δήμο Λαμιέων.

Εάν ο Βαγγέλης Οικονόμου εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο, οι συνδημότες να περιμένουν από αυτόν αμεσότητα, διεκδικητικότητα, λογοδοσία, σύγχρονες πολιτικές για τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την υγεία και την παιδεία.

Στις 8 Οκτωβρίου διεκδικώ την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, με την ευθύνη να αγωνιστώ για όλα όσα έχουν να κάνουν με το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

5) Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους δημότες, λίγο πριν λήξει επίσημα η προεκλογική περίοδος;

Οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου είναι κρίσιμες για τον τόπο μας.

Η συμμετοχή μας είναι η δύναμή μας.

Είναι στο χέρι μας να χτίσουμε το αύριο της πόλης μας.

Να δώσουμε την δύναμη σε νέους ανθρώπους που έχουν διάθεση για δουλειά και ανιδιοτελή προσφορά.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους #μαζί

Μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα και πέρα και πάνω από ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές.

· για το καλό του τόπου μας.

· για να πετύχουμε.

· για τη Λαμία που αξίζουμε.

Προκειμένου να έλθει η #αλλαγή που όλοι χρειαζόμαστε,

με την

«Δύναμη Ανάπτυξης για τη Λαμία»

και τον

Πανουργιά Παπαϊωάννου.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *