Λαμία : Βιβλικές εικόνες! “Καταστραφήκαμε! Δεν έχουμε ούτε ρούχα… τίποτα δεν έχει γίνει. Για αυτό πλημμυρίσαμε” ΕΙΚΟΝΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ

"… δεν ξέρω τι έγινε. Δεν καθάρισαν τα φρεάτια, δεν καθάρισαν τίποτα. Δεν ξέρω τι έγινε. Από το 1994 δεν έχει καθαριστεί τίποτα. Τίποτα δεν έχει γίνει. Για αυτό πλημμυρίσαμε" τόνισαν μεταξύ άλλων πλημμυροπαθείς που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγες στιγμές

Lamianow.gr
2 Min Read

Απίστευτες είναι οι εικόνες που ακολουθούν την τεράστια καταστροφή από την κακοκαιρία Daniel στην περιοχή της Μεγάλης Βρύσης.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Ο χείμαρρος που ξεκίνησε πίσω από τον ΟΑΕΔ κατέληξε στην κάτω είσοδο της Μεγάλης Βρύσης παρασέρνοντας και καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα του. Οι κάτοικοι της περιοχής όπως και κανείς δεν έχουν λόγια για το αποτύπωμα της καταστροφής. “… καταστραφήκαμε. Δεν έχουμε που να μείνουμε, ούτε 2η αλλαξιά ρούχα” τονίζουν στο lamianow.gr “…μου παρέσυρε όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία αυτοκίνητα, το σπίτι μου καταστράφηκε ολοσχερώς” συμπληρώνει άλλος πλημμυροπαθής.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

“Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Καταστραφήκαμε. Μόλις είχα τελειώσει το σπίτι μου και ετοιμαζόμουν να μπω μέσα και καταστράφηκαν όλα” σημειώνει έτερος κάτοικος. “… δεν ξέρω τι έγινε. Δεν καθάρισαν τα φρεάτια, δεν καθάρισαν τίποτα. Δεν ξέρω τι έγινε. Από το 1994 δεν έχει καθαριστεί τίποτα. Eδώ στο αντιπλημμυρικό που είχε γίνει κάποτε μπορεί να μπει ένα bobcat Που είναι τα αντιπλημμυρικά; Τίποτα δεν έχει γίνει. Για αυτό πλημμυρίσαμε” τονίζει μια άλλη κυρία που συμπληρώνει : “Η μητέρα μου ανέβηκε στα παράθυρα για να γλιτώσει”.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Να σημειωθεί ότι στο σημείο βρέθηκε συνεργείο του δήμου για να καταγράψει τα προβλήματα ενώ το παρών έδωσαν και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Σανίδας, ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος και ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας Στερεάς Πολύζος Ζώης. Δεν έλειψαν μάλιστα και στιγμές έντασης κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή και για αρκετές επιχειρήσεις. “… μόνο τα μηχανήματα που ακόμη δεν ξέρουμε αν δουλεύουν κάνουν πάνω από 150.000 ευρώ. Αφήστε τι έγινε στο υπόλοιπο μαγαζί, δείτε τις εικόνες” μας τόνισε επαγγελματίας της περιοχής.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν ενώ αρκετοί πλημμυροπαθείς μιλούσαν για αντιπλημμυρικά που δεν έγιναν ποτέ και δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη κατάσταση. “Μπαζώσαν το ρέμα και δείτε τώρα τα αποτελέσματα” μας έλεγε άλλος κάτοικος.

Δείτε τις εικόνες της απόλυτης καταστροφής

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
11 Comments
  • Μάλλον κάτι ξεχνάς η έχεις επιλεκτική μνήμη !!! Ο Λάμπρος Παπαδήμας έφυγε όταν βγήκε Βουλευτής τον ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1993. Τον αντικατέστησε ο Γιώργος Ντελής (1993-1994, 1994-1998) που στις Δημοτικές Εκλογές τον ΟΚΤ 1994 κέρδισε Νίκο Δασκαλόπουλο και Γ.Νερολή .Η χωρική έκταση του τότε Δήμου πριν το 1999 που έγινε ο Καποδίστριας και ενώθηκε η Λαμία με 12 Κοινότητες (Σταυρού, Ανθήλης, Ροδίτσας, Αγίας Παρασκευής, Δίβρης, Θερμοπυλών, Καλαμακίου, Κόμματος, Κωσταλέξη, Λυγαριάς, Μεγάλης Βρύσης, Φραντζή) ήταν μόνο αυτό που σήμερα αποτελεί την Δημοτική Κοινότητα Λαμιέων (το Κέντρο, η Συν. του Αγ.Λουκά, των Αγίων Θεοδώρων, της Αμφιθέας, των Εργατικών των Γαλανέϊκων, της Ν.Μαγνησίας, των Εργατικών της Ν.Μαγνησίας, των Ευρυτάνων , των Καλυβίων , Παγκαρτίου, Ν.Άμπλιανης , Νεάπολης , Νέας Ιωνίας, Νέας Σφαίρας, Θερμοπυλών, Νταμαρίων και Ταράτσας). Η συγκεκριμένη περιοχή Μεγάλη Βρύση ήταν ανεξάρτητη Κοινότητα μέχρι 31/12/1998. Μάλιστα επειδή πλημμύριζε συχνά πίσω από το ΟΑΕΔ και γινόταν ποτάμι ο δόμος μπροστά στην Ψάθινη Φωλιά το 2003-2004 η ΔΕΥΑΛ έκανε έργο πίσω από τον ΟΑΕΔ που όλα τα νερά πήγαιναν σε ένα μεγάλο αγωγό και από τότε δεν υπήρξαν φαινόμενα. (Μάλιστα από τότε έγινε πλήρη διάνοιξη και ασφαλτόστρωση και του δρόμου μπροστά από την Ψάθινη Φωλιά μέχρι και την Στυλίδος). Αυτά για τα λιοντάρια και τα γατάκια. Άλλοι διοίκησαν Κοινότητες και άλλοι (επί Καλλικράτη και Κλεισθένη ) διοικούν 4 πρώην Δήμους και 1 Κοινότητα !!!!!

  • Ας θυμηθούμε τους αγωγούς που διαπερνούν υπόγεια την πόλη. Έργο του αείμνηστου Λάμπρου Παπαδήμα. Πιθανόν δεν ήταν στο μυαλό του η κλιματική αλλαγή, αλλά ήταν σίγουρα στο μυαλό του η ηθική υποχρέωση να λύσει με τον καλύτερο τρόπο ένα σοβαρό πρόβλημα των πολιτών του “τότε”, του “σήμερα”, αλλά και του “αύριο”.
    Αυτός ήταν ο δήμαρχος Λαμιέων Λάμπρος Παπαδήμας!!! Σε ευχαριστούμε Λάμπρο.

  • Κύριοι της Δημοτικής Αρχής .
    Υπάρχει ένα τεράστιο Γιατί ? Γιατί πλημμύρησε Η Μεγάλη Βρύση και το Νότιο Τμήμα της Πόλης από τα Φανάρια του Σερδάρη και Κάτω ?
    Η Απορροή του Χειμάρρου ” ΞΗΡΙΑ ” ήταν καθαρή ? Είχε διανοιχθεί η εκβολή του ΞΗΡΙΑ ?
    Έρχεται Χειμώνας τι θα γίνει σε μεγάλη νεροποντή θα έχουμε ξανά τα ίδια ?
    Θα πάρει καμία απάντηση ο λαός της Πόλης ή πάλι θα το ρίξουν όλοι οι υπεύθυνοι στον κακό μας τον καιρό ?

    • Ήταν δήμαρχος ο Λ.Παπαδήμας το 2003-2006 που άλλαξε με σύμπλακα έργα το Αποχευτικό στη Λαμία και ο τούρκικος αγωγός σε Σκληβανιώτη, πλ.Ελευθερίας , Ροζ΄κη Αγγελή Λεωσθένους , Αμπλινη, Παγκράτι κ.α ή Δήμαρχος ήταν ο Γ.ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ που έφερε και το νέο Αγωγό Υδρευσης στην πόλη ???????
      τελικά κάποιοι βάλθηκαν να μας τρελάνουν ??????

  • Ο ίδιος ο άνθρωπος που δίνει συνέντευξη στον κ. Κατσώνη, λέει ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοιο πράγμα 42 χρόνια. Κι εσύ μιλάς για Παπαδημα και γατάκια.

  • Σέβομαι αυτό που περνάτε. Είναι δραματικό. Βιβλική καταστροφή. Όμως, ρε παιδιά, να μιλάτε για βουλωμένα φρεάτια κλπ, όταν έσπασαν δρόμοι, βυθίστηκαν σπίτια μέχρι τη σκεπή, ε basta λίγο.

  • Οί κεφαλές τής κουστοδίας τής συμφοράς μετέβησαν έπί τόπου γιά νά δούν τά άποτελέσματα τών άνύπαρκτων έργων τους. Δυστυχώς, δέν ύπάρχει ντροπή.

  • Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί 1994 από εποχής Λάμπρου Παπαδήμα!!!Αντε και κάτι μηνάκια ο άλλος που τοποθέτησε στη καρέκλα του ο μεγάλος Λάμπρος Παπαδήμας….μετά από αυτόν ανέλαβαν όλα τα γατάκια δυστυχώς που έχουν καταντήσει τη Λαμία μας εδώ που την έχουν καταντήσει!!

    • Εννοείται ότι η Λαμία αναστήθηκε στην κυριολεξία επί Δημαρχίας του Λαμπρου. Αγαπούσε την πόλη του και είχε όραμα να κάνει την ζωή των κατοίκων καλύτερη. Και το κατάφερε. Για αυτό τον ψήφιζαν από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *