Νέος, άφθαρτος, εργατικός με… “Δύναμη Ανάπτυξης”! Ο Βασίλης Καραγιαννίδης στο πλευρό του Πανουργιά Παπαϊωάννου

" Η Λαμία πρέπει να μπορέσει να εκσυγχρονίσει και το κοινωνικό της πρόσωπο, την πολιτιστική της πρόταση, τα ερεθίσματα που προσφέρει σε νέους και εφήβους, να γίνει ξανά μια πόλη που θα ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς ρυθμούς και που θα έχει την ικανότητα να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία ανάδειξης που της δίνεται".

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
8 Min Read
Highlights
  • Eδώ είναι κυριολεκτικά όλη μου η ζωή, εδώ είναι το σπίτι μου. Και ο καθένας θα ήθελε για το σπίτι του ότι καλύτερο. Κάπως έτσι λοιπόν αντιλήφθηκα πως τα δύο μου παιδιά θα ήθελα να ανήκουν στο μέλλον της πόλης και να μην αισθανθούν πως πρέπει μεγαλώνοντας να δραπετεύσουν
  • Προφανώς και η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει όλους μαζί στην ίδια πλευρά, αλλά πιστεύω πως αυτό θα εξαρτηθεί κατά πολύ και από το πόσο θα αποφύγουμε την πόλωση μέχρι τις κάλπες.

O Βασίλης Καραγιαννίδης είναι γέννημα θρέμμα, Λαμιώτης. Ένας συμπολίτης μας με πάθος για την πόλη στην οποία ζει με την οικογένεια του και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ασφαλιστικός και επενδυτικός σύμβουλος. Η ενασχόληση του με τα κοινά ήρθε μετά από πρόταση του Πανουργιά Παπαϊωάννου να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της “Δύναμης Ανάπτυξης” και στη συνέχεια μας τεκμηριώνει τους λόγους που επέλεξε να συμπαραταχθεί στο πλευρό του.

=====================

- Advertisement -

Ποιος λόγος ώθησε έναν νέο άνθρωπο και επαγγελματία σαν και εσένα να εμπλακεί με τις εκλογές ώστε να συμμετάσχει στα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση;

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Η πρόσκληση για συμμετοχή στον συνδυασμό του Πανουργιά Παπαιωάννου νομίζω πως εκτός από τιμητική ήταν επίσης μια αφορμή για να αναρωτηθώ και να προβληματιστώ: είναι η ώρα να εμπλακώ σε κάτι τέτοιο και μπορώ στα αλήθεια να βοηθήσω στην αλλαγή σελίδας που τόσα χρόνια μάταια αναζητά αυτή η πόλη;

Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στη Λαμία, αυτή τη στιγμή εδώ έχω δημιουργήσει την δική μου οικογένεια, εδώ ζουν οι γονείς μου, εδώ είναι οι φίλοι μου, εδώ δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά. Άρα εδώ είναι κυριολεκτικά όλη μου η ζωή, εδώ είναι το σπίτι μου. Και ο καθένας θα ήθελε για το σπίτι του ότι καλύτερο. Κάπως έτσι λοιπόν αντιλήφθηκα πως τα δύο μου παιδιά θα ήθελα να ανήκουν στο μέλλον της πόλης και να μην αισθανθούν πως πρέπει μεγαλώνοντας να δραπετεύσουν, πως οι γονείς μου είχαν ζήσει και ονειρευτεί τη Λαμία αλλιώς στο παρελθόν και πως όλοι οι δικοί μου άνθρωποι θέλαμε και οραματιζόμαστε μια καλύτερη ζωή εδώ, και όχι σε μια άλλη πόλη. Για μένα λοιπόν τώρα ήταν ξεκάθαρα η ώρα να δώσω όσα μπορώ για το καλό αυτού του τόπου και να γίνω μέρος μιας ομάδας που θέλει να αλλάξει την πόλη.

- Advertisement -
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Τι θα ήθελες να επισημάνεις σε όσους διαβάζουν αυτή την συνέντευξη, αναφορικά με την απόφαση σου ;

Προφανώς και δεν θα μπορούσε η απόφαση αυτή να είναι ένας ανώριμος πειραματισμός ή να κρύβει πολιτική φιλοδοξία και ματαιοδοξία καθώς είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα κοινά. Και ενώ θα πίστευε κανείς πως κάτι τέτοιο θα ήταν αποτρεπτικό για να δω τη συμμετοχή μου θετικά, νομίζω πως μέσα μου λειτούργησε αντίστροφα. Σκέφτηκα πως αν το “…πού να μπλέκεις τώρα” είναι η οπτική μου, τότε αυτομάτως είμαι μέρος του προβλήματος. Όπως το βλέπω εγώ, σαν πολίτης, τώρα είναι μάλλον η ώρα να “μπλέξουμε” όλοι όσοι πιστεύουμε πως μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης. Γιατί για μένα, όπως το έχω στο μυαλό μου, η σύνδεση Δήμου και πολιτών είναι μια σημαντική δύναμη για αλλαγή σελίδας.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Αντιλαμβάνομαι πως πιστεύεις πολύ στην ενεργό συμμετοχή. Έχουμε ακούσει πολλές φορές να συζητιέται αρνητικά η πόλη, να λέγεται πως οι Λαμιώτες δεν επιδεικνύουν οι ίδιοι τη διάθεση να αλλάξουν τη ζωή τους. Έχουμε κατηγορηθεί – συχνά και μεταξύ μας – πως δεν είμαστε πραγματικά ενεργοί πολίτες και πως στεκόμαστε διστακτικοί απέναντι στις μεγάλες αλλαγές που θέλουν συλλογική προσπάθεια…

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Καθόλου δεν το πιστεύω αυτό. Καθόλου δεν πιστεύω πως η Λαμία έχει βυθιστεί στην ματαιότητα και στην παραίτηση. Σίγουρα όλοι είναι κουρασμένοι, αλλά όχι παραιτημένοι. Η δική μου η γενιά είναι ίσως αυτή που πρέπει να βγει μπροστά και έχει περισσότερα να κερδίσει από μια προσπάθεια για αλλαγή της πόλης. Και πιστεύω πως και όρεξη έχουμε και προτάσεις που πρέπει να ακουστούν. Δεν θα είχε κανένα νόημα να επιμείνουμε στην εγκατάλειψη, τις υποσχέσεις που αθετήθηκαν, τις λάθος αποφάσεις και τις χαμένες ευκαιρίες. Δεν θα πετύχουμε τίποτα αν αναλωθούμε προεκλογικά στην ασυνέπεια των δεσμεύσεων που επί σειρά ετών περιμέναμε να τις δούμε να υλοποιούνται. Σαν υποψήφιος της παράταξης αυτής θέλω να μπορώ να εκφράζω το όραμα της αισιοδοξίας και την πεποίθηση πως μέσα από τους Λαμιώτες θα ξαναγεννηθεί και η ίδια η πόλη στο σύνολό της.

- Advertisement -

Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι προκλήσεις προεκλογικά αλλά και την επομένη των εκλογών ανεξαρτήτως αποτελέσματος και τι θα ήθελες να αλλάξεις στην καθημερινότητα της;

Χωρίς να το θεωρώ πρόκληση, αλλά μάλλον υποχρέωση όλων όσων είμαστε στον συνδυασμό “Δύναμη Ανάπτυξης”, είναι το να πετύχουμε να χαρτογραφήσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις ανησυχίες όλων των κατοίκων, της κάθε γειτονιάς, της κάθε ιδιαίτερης περίπτωσης. Υπάρχουν οι χρόνιες παθογένειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως η έλλειψη επενδύσεων και η μη ύπαρξη θέσεων εργασίας και επαγγελματικών κινήτρων ή η διαγραφή της πόλης από τη λίστα των προορισμών που προσελκύουν τουρισμό, αλλά, δίπλα σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται κυρίως με την οικονομία, υπάρχουν και άλλες παράμετροι που πρέπει να τεθούν προς συζήτηση ανοιχτά . Η Λαμία πρέπει να μπορέσει να εκσυγχρονίσει και το κοινωνικό της πρόσωπο, την πολιτιστική της πρόταση, τα ερεθίσματα που προσφέρει σε νέους και εφήβους, να γίνει ξανά μια πόλη που θα ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς ρυθμούς και που θα έχει την ικανότητα να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία ανάδειξης που της δίνεται.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Προφανώς και η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει όλους μαζί στην ίδια πλευρά, αλλά πιστεύω πως αυτό θα εξαρτηθεί κατά πολύ και από το πόσο θα αποφύγουμε την πόλωση μέχρι τις κάλπες. Ως προς αυτό είμαι αισιόδοξος, τόσο γιατί αυτό είναι και το μήνυμα που εκπέμπει ο επικεφαλής μας, όσο και γιατί ο συνδυασμός μας παρουσίασε ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό και υπερκομματικό. Συνεπώς θέλω να πιστεύω πως μέχρι τις εκλογές, το όραμά μας για αλλαγή σελίδας θα γίνεται κάθε μέρα πιο πλούσιο και δυνατό, όσο όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας θα καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις και επιθυμίες απέναντι στο ξεπερασμένο γραφειοκρατικό μοντέλο που σχεδόν κατάπιε την πόλη και την κράτησε μακριά από την πορεία εξέλιξης. Αυτό είναι σίγουρα μια πρόκληση. Το να ξαναβρούμε ποια συνθήκη θα εξυπηρετεί πραγματικά όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.


Γιατί με τον Πανουργιά;

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Υπάρχει προσωπική φιλία επί σειρά ετών, αλλά θα ήταν λάθος να συμπαραταχθώ μαζί του μόνο και μόνο λόγω μιας σχέσης. Τέτοιες λογικές παρέας δεν χωρούν όταν θες υπεύθυνα να προσφέρεις. Με τον Πανουργιά όμως από τις πρώτες συζητήσεις αισθάνθηκα πως αυτό που οραματίζεται για την πόλη δεν είναι ένα υπερφιλόδοξο και ουτοπικό πρόγραμμα, είναι απλά ένα σχέδιο που με σοβαρή δουλειά και στρατηγική μπορεί να δρομολογηθεί αντιστρέφοντας το κλίμα και την οπισθοδρόμηση. Είναι ένας άνθρωπος ευθύς και αυθεντικός, δημοκρατικός και με πραγματική διάθεση να σε ακούσει και να ενθαρρύνει. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και βρίσκω συναρπαστική την όρεξή του για δουλειά. Είναι αρετές που και εμπιστοσύνη εμπνέουν και σε ενθαρρύνουν να δεις τον αγώνα.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *