Λαμία : Από δύο χωριά… χωριάτες!

Δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές σαν από δυο χωριά χωριάτες. Δεν θα τινάξουμε την πόλη στον αέρα επειδή κάποιοι θεωρούν ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να διασωθούν.

Lamianow.gr
Lamianow.gr 8 comments
3 Min Read
Highlights
  • Εκλογές θα γίνουν οι πολίτες θα ψηφίσουν και όποιον επιλέξουν αυτός θα εκλεγεί δήμαρχος.
  • Για κάποιους που δείχνουν να μην το καταλαβαίνουν εκλογές έχουμε όχι πόλεμο.

Βρισκόμαστε δύο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και παρά τη θερινή ραστώνη του Αυγούστου, όπως δείχνουν τα πράγματα στο δήμο Λαμιέων, οδεύουμε προς τις πιο πολωτικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών.

Η αλήθεια είναι, πώς κατά κάποιο τρόπο είχαμε μπει στο νόημα όταν ο νυν δήμαρχος μας είχε προϊδεάσει για αυτό, όταν κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του, στο κάστρο Λαμίας, λίγους μήνες νωρίτερα, άφησε αρκετούς μας άφωνους όταν ξεκίνησε να μιλά για φεουδάρχες, κολίγες και μπλόκα στην οικονομική ελίτ.

Γράφει ο Πάνος Κατσώνης

Μια ρητορική ξένη με εκείνη που ακολουθούσε μέχρι εκείνη την στιγμή, μια λογική που περισσότερο αποτύπωνε αυτή του “ή αυτοί ή εμείς”, που για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους ήταν κόντρα σε ότι πιστεύαμε μέχρι τότε για το σημερινό δήμαρχο αφού θεωρούσαμε ότι είναι ένας ήπιος και μετριοπαθής πολιτικός.

Από τη μία στιγμή στην άλλη, η πολιτική ζωή της πόλης μας μετατράπηκε σε αρένα. Κάποιοι θεώρησαν ότι μπορούν να λένε και να γράφουν ότι θέλουν, αρκεί έτσι να υπηρετούν τη βασική τους επιδίωξη να διατηρηθούν τα “κεκτημένα” θεωρώντας ότι ενισχύουν με τον συγκεκριμένο τρόπο την επανεκλογή του σημερινού δημάρχου.

Τελευταίο παράδειγμα, ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, που συνδέει την δολοφονία του άτυχου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια με την πόλη της Λαμίας, την ομάδα της Λαμίας και βέβαια αντιλαμβάνεστε όλοι γιατί.

Κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι, θεωρούν ότι έτσι προσφέρουν υπηρεσίες και εκδούλευση με αυτόν τον τρόπο. Ίσως νομίζουν ότι έτσι θα πλήξουν και αυτόν που στα μάτια τους, ενδεχομένως και στα μάτια των περισσότερων, φαντάζει ως επικρατέστερος. Τον Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Αυτό όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές σαν από δυο χωριά χωριάτες. Δεν θα τινάξουμε την πόλη στον αέρα επειδή κάποιοι θεωρούν ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να διασωθούν.

Σκεφτείτε δηλαδή, αν και η άλλη πλευρά αποφασίσει να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο τι έχουμε να δούμε και τι έχουμε να ακούσουμε. Γιατί μην ξεγελαστείτε. Κάποια στιγμή φτάνει ο κόμπος στο χτένι.

Τώρα είναι η ώρα που κάποιοι πρέπει να αποδείξουν ότι σέβονται τους δημοκρατικούς κανόνες και την ελεύθερη έκφραση του φρονήματος των πολιτών. Απομονώνοντας αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τις εκλογές σε Κούγκι.

Σε τελευταία ανάλυση, λίγη ψυχραιμία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Εκλογές θα γίνουν οι πολίτες θα ψηφίσουν και όποιον επιλέξουν αυτός θα εκλεγεί δήμαρχος. Για κάποιους που δείχνουν να μην το καταλαβαίνουν εκλογές έχουμε όχι πόλεμο.

Έτσι δεν γίνεται άλλωστε στη δημοκρατία. Θα δούμε τους υποψηφίους, θα ακούσουμε τι έχουν να μας πουν και θα επιλέξουμε τώρα γιατί κάποιοι να τρελαίνονται δεν το καταλαβαίνω.

Θα έχουν τους λόγους τους.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
8 Comments
  • Συμφωνώ με όσα γράφει ο Πάνος.
    Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό.
    Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό.
    Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

  • Ο Απερχόμενος αύτοδιοικητικός θίασος έπέτυχε τό άκατόρθωτο: Προκειμένου νά διασωθεί ή έναπομείνασα πολιτική άξιοπρέπεια όσων παροπίδας φέροντες τόν έπέβαλλαν, τήν προφανή άνεπάρκεια πού τόν διακρίνει, τήν προβάλλει ώς προοδευτική συνέπεια.

  • Κανείς δεν ασχολείται και κανείς φυσικά δεν φανατίζεται για τις εκλογές από εμάς που είμαστε ο απλός κόσμος.

    Λόγο να φανατ΄ίζονται έχουν μόνο όσοι αναμειγνύονται στις εκλογές άμεσα ή έμμεσα για προσωπικό όφελος.

  • Βρε Πανακο,

    Αυτοί που σήμερα διασπείρουν ψευδές ειδήσεις, δεν είναι οι ίδιοι μπαίνοντας στο ισόγειο γραφειο της Πλ Ελευθερίας που μοίραζαν χρήματα για το A@@@@@@@ h@@@@@@@?
    Αληθεια, με τι αντάλλαγμα είναι στο ΔΣ της a@@@@@ t@@@@@ ? Εσυ πρώην και εσυ ανορθόγραφε δημοσιοφαγε, αν πετάξετε λάσπη θα πρέπει να απαντήσουν κάποιοι. Και όχι δημοσιογράφοι. Δικηγόροι, εργολάβοι, πολιτικοί. Και εκείνο το φαλακρό αγόρι που τώρα εδρεύει πλ Κοτζια. Τα ζυγίσατε καλά ; Τώρα με πιάνεις ;

  • “Σκεφτείτε δηλαδή, αν και η άλλη πλευρά αποφασίσει να απαντήσει τι έχουμε να δούμε……Κάποια στιγμή φτάνει ο κόμπος στο χτένι”. Δηλαδή εμ σας φιλοξενούμε στην πόλη μας, εμ μας απειλήτε κι απο πάνω! ΝΤΡΟΠΗ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *