Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο mega, προέτρεψε τους πολίτες να μην καθυστερήσουν να υποβάλουν την δήλωσή τους και να μην αφήσουν να εκπνεύσει η προθεσμία, η οποία είναι έως 30 Ιουνίου. «Παράκληση, να πάνε όλοι και να τρέξουνε, γιατί βλέπουμε ότι έχει αρχίσει μία καθυστέρηση, ενώ στην αρχή πηγαίναμε πολύ καλά, έχει αρχίσει μία καθυστέρηση. Ο στόχος που έχουμε είναι η 30η Ιουνίου και θα δοθεί παράταση λίγων ημερών, μόνο για όποια προβλήματα έχουμε μέχρι τότε με το TAXIS. Δεν θα πάμε όπως το 2015 να καταθέτουμε φορολογικές δηλώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε».
«Οι δόσεις θα είναι τρεις διμηνιαίες δόσεις που ξεκινάνε από τον Ιούλιο», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε πως ο αριθμός των δόσεων δεν έχει κλείσει ακόμα και το συζητούν με τους θεσμούς.
«Προσπαθούμε να δοθεί μία λύση σε αυτό, διότι θα ανακουφίσει πάρα πολύ τις επιχειρήσεις και τους πολίτες και θα δώσει μία δυνατότητα για πιο εύκολη είσπραξη των εσόδων».
Μετά τις φορολογικές δηλώσεις η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ
Για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης είπε: «Αν δεν τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, δεν μπορεί να ξεκινήσει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε μηνιαίες δόσεις, μέχρι τέλος του χρόνου».
Στην ερώτηση για το πόσες θα είναι οι δόσεις, ο κ.Αλεξιάδης απάντησε πως αυτό θα προσδιοριστεί ανάλογα με το πότε θα γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.
«Περίπου 6 εκατ. φορολογούμενοι στον ΕΝΦΙΑ θα δούνε τις δηλώσεις του ΕΝΦΙΑ να είναι ίδιες ή λιγότερες από πέρυσι και ένα μικρό ποσοστό, περίπου στις 600.000, θα πληρώσουν περισσότερα από ότι πληρώσαν την προηγούμενη φορά, αλλά ο στόχος παραμένει στα 2,65 δις», πρόσθεσε.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι: «Είναι μία πολιτική στην οποία καταφέραμε και βάλαμε ένα σαφές ταξικό πρόσημο, που κάθε λογικός άνθρωπος δεν θα διαφωνήσει. Μεταφέραμε φορολογικό βάρος από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στο τμήμα της κοινωνίας που έχει μεγάλη και πολύ μεγάλη περιουσία. Και για αυτό θα μας κατηγορήσουν;»

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.