Του Κώστα Μαρκόπουλου / Θέλουμε Περιφερειάρχη Ευρωπαϊκής χώρας ή κομματικό Νομάρχη της δεκαετίας του 70;

Lamianow.gr
Lamianow.gr 3 comments
3 Min Read

Εικόνες από το παρελθόν ή αλλιώς deja vu, είναι η χρισμολογία των κομμάτων σε μια προσπάθεια είτε να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους είτε την επιβίωση τους. Κανείς άραγε παρακολουθεί τις επιδόσεις της Περιφέρειας Στερεάς;

Η μήπως είναι η Περιφέρεια κομματικό λάφυρο για μια κλειστή ομάδα που νέμεται το πολιτικό και όχι μόνο πλούτο;

- Advertisement -
Του υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας / Κώστα Μαρκόπουλου

Τα αναλύω διότι δεν νοείται χρίσμα από κόμμα σε έναν Περιφερειάρχη που έχει μόνος του προκαλέσει χρέη άνω των 85 εκ € και χρωστάει σε προμηθευτές, εργολάβους και ιδιώτες χειριστές μηχανημάτων…

Η επιβράβευση της ανικανότητας με ή χωρίς διαφθορά είναι πολιτικό έγκλημα που ακυρώνει το δίκαιο και την λογική. Πληρώσαμε ακριβά με τα μνημόνια την έλλειψη νοικοκυροσύνης αλλά μυαλό δεν βάλαμε όπως φαίνεται.

- Advertisement -

To ερώτημα είναι τι ζητάμε; Θέλουμε την Ευρωπαϊκή κατεύθυνση ή την Βαλκανική στασιμότητα;

θέλουμε έργα με προοπτική και στρατηγικό σχεδιασμό βάθους ή επιθυμούμε μοίρασμα υποσχέσεων και μικροεπιταγές ή μικροέργα χωρίς προοπτική και κυρίως ημιτελή έργα λόγω έλλειψης ορθολογιστικής οικονομικής διαχειρίσης.

To τελευταίο είναι ο κανόνας στην Στερεά Ελλάδα. Θέλουμε μια Περιφέρεια πρωταθλήτρια στις καταστροφές με παιδικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας ή επιθυμούμε στιβαρή προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους με αποτρεπτικό και προληπτικό μηχανισμό και έργα ουσίας;


Ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται για την σημερινή εικόνα της Στερεάς;

- Advertisement -

Είναι αυτοί που θεωρούν τους πολίτες πρόβατα που δεν έχουν κρίση ή μνήμη αλλά κατευθύνονται και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το κόμμα που ψήφισαν στην Βουλή. Είναι η πλέον γερασμένη, ξεθωριασμένη και παλαιοκομματική άποψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναρωτιέμαι αν η φιλελεύθερη παράταξη που υπηρέτησα τόσα χρόνια από θέσεις ευθύνης έχει αντιληφθεί τι στηρίζει…κι αν έχει συνείδηση των ευθυνών της.

Στηρίζει μια ομάδα που στις εκλογές επιχείρησε να σαμποτάρει Βουλευτές και Υπουργούς για να εκλέξει τους κολλητούς της και βέβαια απέτυχε τις πιο πολλές φορές.

Η μετατροπή του Περιφερειάρχη σε κομματάρχη και μάλιστα υποσυνόλου του κόμματος που ανήκει, δυναμιτίζει τον θεσμό αλλά και τον ρόλο του. Το ίδιο κάνει και με τα έργα.

Και εκεί ευνοεί ελάχιστους, νοθεύοντας τον ελεύθερο ανταγωνισμό και μετατρέποντας τον εαυτό του σε υποχείριο. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ !!!

Στην αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ όσο αργεί να δείξει με ποιον θα επιχειρήσει να ανατρέψει την κατάσταση, τόσο παρακολουθεί στελέχη του να εξαγοράζονται θυσιάζοντας ιδεολογία και αρχές στον βωμό προσωπικών φιλοδοξιών.
Και στην Αριστερά που βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση εν μέσω αλλαγής ηγεσίας τα αδιέξοδα και ο διχασμός είναι ορατά συμπτώματα αδυναμίας.

Η ένωση των έντιμων και των ικανών, που έχουν ήθος και πολιτική στρατηγική και σέβονται τις προσδοκίες των πολιτών είναι νομοτελειακή ανάγκη. Στόχος να απομακρυνθεί η τοξική “κλίκα” του μικρού αφεντικού από την Πλατεία Κοτζιά.


Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι λάφυρο κανενός και την Στερεά είναι καλύτερο να την σέβονται αντί να την χρησιμοποιούν.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
3 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *