Η έρευνα της ΔΟΕ, σε συνεργασία με την WADA για αθλητές που έχουν λάβει παράνομες ουσίες, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων διοργανώσεων Ολυμπιακών αγώνων συνεχίζεται και ο αριθμός των θετικών δειγμάτων συνεχώς μεγαλώνει.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως 23 αθλητές βρέθηκαν θετικοί μετά από επανεξέταση 265 δειγμάτων που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου το 2012.
Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, πρόκειται για αθλητές πέντε αθλημάτων, από έξι διαφορετικές χώρες.
Μάλιστα, η έρευνα επικεντρώνεται σε αθλητές που έχουν προκριθεί ή ελπίζουν να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με αποτέλεσμα να αναμένονται βαριές καμπάνες.
Οι 23 ντοπέ αθλητές προστίθενται στα 31 θετικά, σε παράνομες ουσίες, δείγματα που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα και είχαν παρθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου.
Τα ονόματα των αθλητών και η τιμωρία τους αναμένεται να ανακοινωθούν μετά από δεύτερο επανέλεγχο, που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός να μεγαλώσει. Ήδη εξετάζεται ένα ακόμα δείγμα από τη διοργάνωση του Πεκίνου.
sportfm.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.