Φθιώτιδα : Ακινητοποιήθηκε τρένο με 325 επιβάτες σε σήραγγα στην Όθρυ – ακολούθησε επιχείρηση!

Lamianow.gr
2 Min Read

Τα αντανακλαστικά των αρχών δοκίμασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε σήραγγα της Όθρυς στο ύψος της Στύρφακας ο εγκλωβισμός μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας και πιο συγκεκριμένα του intercity 53 από Θεσσαλονίκη για Αθήνα.

Το τραίνο το οποίο αναχώρησε λίγο μετά 10.00 από την Θεσσαλονική λίγα λεπτά πριν τη 13.00 το μεσημέρι εγκλωβίστηκε στη σήραγγα Όθρυς πάνω από τη Στύρφακα και ακινητοποιήθηκε από μηχανική βλάβη. Πυροσβεστική υπηρεσία, αστυνομία αλλά και η ΤΡΕΝΟΣΕ επέδειξαν αντανακλαστικά αφού απο το Λιανοκλάδι ξεκίνησαν μηχανές που “ξεκόλλησαν” το τρένο από την σήρραγα λίγο μετά τις 14.00.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train, η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος στη δίδυμη σήραγγα μήκους 6.5 χιλιομέτρων, μεταξύ Δομοκού και Λιανοκλαδίου.

Στη 13.00 ενημερώθηκε το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας της Hellenic Train και άμεσα κινητοποιήθηκαν μηχανές εφεδρείας από το Λιανοκλάδι προκειμένου να μεταφέρουν την αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.

Στο τραίνο επιβαίνουν 325 επιβάτες, οι οποίοι ενημερώνονται με τακτικές ανακοινώνεις από το προσωπικό της εταιρείας, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της εταιρείας.

Λόγω πτώσης παντογράφου, υπήρξε απώλεια κλιματισμού και φωτισμού για λίγη ώρα, ωστόσο οι μηχανές εφεδρείας έχουν ήδη πραγματοποιήσει ζεύξη με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, αποκαθιστώντας τις λειτουργίες κλιματισμού και φωτισμού και το τραίνο οδεύει προς Λιανοκλάδι.

Το ευτυχές είναι πως δεν υπήρξε τραυματισμός ενώ η επιχείρηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς με τους επιβάτες να συνεχίζουν το ταξίδι προς τον προορισμό τους.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *