ΗΠΑ: «Σκέτο χάσιμο χρόνου» – Έτσι αντιμετώπιζε ο CEO της OceanGate τους κανόνες ασφαλείας στο «Titan»

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
3 Min Read

O ριψοκίνδυνος CEO της OceanGate, Στόκτον Ρας – είναι μέσα στους πέντε αγνοούμενους – θεωρείται ο σύγχρονος Ζακ Κουστώ – Έχει παραδεχτεί πως έχει παραβιάσει τους κανόνες ασφαλείας στο βαθυσκάφος «Titan»

-Advertisement-

Απεχθάνεται τους κανόνες και είναι ριψοκίνδυνος. Λατρεύει την φύση και την περιπέτεια βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του και όχι μόνο.

Ο Στόκτον Ρας, CEO της «OceanGate» και χειριστής του «Titan», θεωρείται ένας εκ των πέντε επιβαινόντων του βαθυσκάφους που αγνοείται από την Κυριακή στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

Γεννήθηκε, όπως είχε πει, για να γίνει αστροναύτης, τελικά όμως κατέληξε να εξερευνά τους βυθούς των ωκεανών. Ως ένας ριψοκίνδυνος άνθρωπος ποτέ δεν τα πήγαινε καλά με τους κανόνες αφού, έχει πει, δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την καινοτομία. 

- Advertisement -

Ο Ρας θεωρεί ότι οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται για την ασφάλεια των επιβαινόντων ενός βαθυσκάφους είναι κάπως σαν χάσιμο χρόνου.

Αυτή η θεωρία του, πιθανό να κοστίσει τη ζωή του όπως και των άλλων τεσσάρων επιβαινόντων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο βαθυσκάφος «Titan».

Ενα χρόνο πριν είχε δηλώσει σε δημοσιογράφο του αμερικανικού δικτύου CBS: «Από κάποιο σημείο και μετά η ασφάλεια είναι σκέτο χάσιμο χρόνου. Εννοώ ότι αν το μόνο που σε νοιάζει είναι να είσαι ασφαλής, μείνε στο κρεβάτι σου. Μην μπαίνεις στο αυτοκίνητό σου, μην κάνεις τίποτε».

-Advertisement-
=Advertisement=

Όπως αναφέρει το CNN, σε άλλη συνέντευξή του, ο Ρας είχε ομολογήσει ότι «παραβίασε κάποιους κανόνες» στην καριέρα του. 

«Νομίζω ότι ο στρατηγός Μακ Άρθουρ ήταν που είπε ότι θα σε θυμούνται για τους κανόνες που παραβιάζεις. Κι εγώ παραβίασα κάποιους κανόνες για να το κάνω αυτό. Νομίζω ότι τους παραβίασα έχοντας πίσω μου τη λογική και καλή μηχανική», είχε πει στον Μεξικανό YouTuber, Άλαν Εστράντα.

Ο Στόκτον Ρας αποφοίτησε το 1984 με πτυχίο Αεροδιαστημικής Μηχανικής από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. 

Το παιδικό του όνειρο ήταν να γίνει αστροναύτης, αλλά η όρασή του δεν ήταν αρκετά καλή, όπως ο ίδιος είπε στο περιοδικό «Smithsonian».

Στο Σιάτλ έπιασε δουλειά ως μηχανικός δοκιμών πτήσεων στο πρόγραμμα παραγωγής των F-15 στη McDonnell Douglas. Αν και δεν εγκατέλειψε το όνειρο των διαστημικών ταξιδιών έστω και ως τουρίστας, το 2004 άλλαξε γνώμη. 

«Μου ήρθε η ιδέα ότι δεν ήταν αυτό που ήθελα. Δεν ήθελα πια να γίνω τουρίστας του διαστήματος αλλά ο κάπτεν Κερκ στο Έντερπραϊζ. Ήθελα να εξερευνήσω», είχε υποστηρίξει στο περιοδικό. Το 2009, ίδρυσε την εταιρεία θαλάσσιων διαδρομών «OceanGate», που διαχειρίζεται σήμερα τρία υποβρύχια για έρευνες, παραγωγές ταινιών και «εξερευνητικά ταξίδια», ανάμεσά τους και τουριστικές καταδύσεις στο ναυάγιο του Τιτανικού, με κόστος 250.000 δολαρίων ανά άτομο.

protothema.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *