Ερντογάν: Ανέβαλε τη σημερινή προεκλογική του εμφάνιση

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
2 Min Read

Προεκλογική του εμφάνιση στα Άδανα στη νότια Τουρκία ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γεγονός που επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία. Ο Ερντογάν θα συμμετάσχει προγραμματισμένα εγκαίνια μιας γέφυρας μέσω τηλεδιάσκεψης.

Παρόλο που ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίστηκε -μέσω τηλεδιάσκεψης- στα χθεσινά εγκαίνια του πυρηνικού εργοστασίου του Ακούγιου, παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, μία είδηση που πηγάζει από την τουρκική προεδρία έρχεται να ενισχύσει και άλλο τις φήμες για την ασθένειά του, καθώς ακύρωσε προεκλογική του εμφάνιση λόγω ασθένειας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Τουρκίας αποφάσισε να μην παραστεί σήμερα στα προγραμματισμένα εγκαίνια μιας γέφυρας στα Άδανα, στη νότια Τουρκία, σύμφωνα με τον προεδικό ιστότοπο.

Εντούτοις θα συμμετάσχει στα εγκαίνια μέσω τηλεδιάσκεψης από το γραφείο του. Ο Ερντογάν σπάνια παραλείπει να παραστεί σε εγκαίνια υποδομών, μέσω των οποίων προωθεί την εκστρατεία του για να επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου. Χθες, Τετάρτη, δεν παρέστη στα εγκαίνια μιας σιδηροδρομικής γραμμής για αμαξοστοιχίες υψηλής ταχύτητας στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν διεξήγε με εντατικό ρυθμό την προεκλογική εκστρατεία του και πραγματοποιούσε συνήθως τρεις δημόσιες εμφανίσεις ενώπιον κοινού την ημέρα.

Ο 69χρονος απερχόμενος πρόεδρος ασθένησε όμως το βράδυ της Τρίτης, δύο εβδομάδες πριν από τις κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές. Αναγκάσθηκε να διακόψει μια ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη λόγω στομαχικής διαταραχής και στη συνέχεια διέκοψε την προεκλογική εκστρατεία του.

Στη χθεσινή βιντεοδιάσκεψη, πάντως, μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Τούρκος πρόεδρος φαινόταν χλωμός. Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανέφερε πως ο Ερντογάν παρουσίασε στομαχικά προβλήματα και χρειάζεται ανάπαυση.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις προοιωνίζονται μια μάχη στήθος με στήθος του Ερντογάν με τον κυριότερο αντίπαλό του για την προεδρία, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

reader.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *