Οι δημοτικές αρχές του Δήμου Φατίχ της Κωνσταντινούπολης με αφορμή το Ραμαζάνι αποφάσισαν να κάνουν εργασίες καθαρισμούς και απολύμανσης στο εσωτερικό της Αγιάς Σοφιάς. Ωστόσο οι εικόνες που καταγράφηκαν δεν ταιριάζουν με την ιστορία του ναού της Αγίας Σοφίας.
Και αυτό διότι όπως αναφέρουν τα τουρικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού που πραγματοποίησαν οι ομάδες της Διεύθυνσης Προστασίας και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Δήμου Φατίχ, το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, που ως γνωστόν έχει μετατραπεί σε τζαμί, με απόφαση Ερντογάν, «πλύθηκε με ροδόνερο».
Ακόμη οι ομάδες του δήμου καθάρισαν με ζεστό νερό την αυλή της Αγιάς Σοφιάς αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Διευθυντής Περιβαλλοντικής Προστασίας και Ελέγχου του Δήμου Φατίχ, ο Ρετζέπ Γκιλντίζ, είπε ότι τα χαλιά στην Αγιά Σοφιά καθαρίστηκαν και σκουπίστηκαν σε εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από ομάδα 20 ατόμων πριν από το Ραμαζάνι.
«Καθαρίζουμε επίσης την αυλή, την πλατεία της Αγίας Σοφίας και τα σιντριβάνια με ζεστό νερό. Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα επισκέπτονται ένα πιο υγιεινό περιβάλλον», τόνισε ο Γκιλντίζ.
newsit.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.