«Αν συμφωνούμε στα βασικά σημεία με τον Βελόπουλο, το συζητάμε» – «Πόλεμος» μετά τις δηλώσεις Αραχωβίτη

Lamianow.gr
3 Min Read

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη, σχετικά με τα ενδεχόμενα μετεκλογικής συνεργασίας, καθώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το κόμμα του κ. Βελόπουλου αν συμφωνούν σε βασικά σημεία – «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει τον νέο Καμμένο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός επί κυβέρνησης συνεργασίας με τους Ανεξαρτήτους Έλληνες, Σταύρος Αραχωβίτης, σχετικά με τα σενάρια συγκυβέρνησης σε ένα μετεκλογικό τοπίο. Ειδικότερα, την αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος προκάλεσε η απάντηση που έδωσε ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε ερώτηση που του έγινε για το αν θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, στο πλαίσιο των «προοδευτικών δυνάμεων» για να απομακρυνθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ιστοσελίδα apela.gr, ο κ. Αραχωβίτης ρωτήθηκε αν η ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, όπου και απάντησε το εξής: «Με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, με όλες τις δυνάμεις (σ.σ. θα συνεργαστούμε) που θεωρούν ότι πρέπει να τελειώσουμε πολιτικά σαν κυβέρνηση με το Μητσοτακης ΑΕ». «Είπατε μόνο με τις προοδευτικές δυνάμεις, με τον κ. Βελόπουλο δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστείτε;» ρωτήθηκε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε «αν ο κ. Βελόπουλος θεωρεί τον εαυτό του προοδευτική δύναμη και συμφωνήσουμε στα βασικά σημεία, στο στόχο μας…όλα τα συζητάμε. Καλώ τον ελληνικό λαό στις εκλογές που έρχονται, να σκεφτεί πολύ καλά τι να ψηφίσει».

ΝΔ: Ο Τσίπρας αναζητά τον νέο Καμμένο

«Ο κ. Τσίπρας αναζητεί τον νέο Καμμένο. Καμία έκπληξη» ήταν το αιχμηρό σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Στ.Αραχωβίτης δηλώνει ότι στην «προοδευτική» διακυβέρνηση στο πλευρό του κ.Βαρουφάκη, «χωράει» και ο κ.Βελόπουλος. Ο κ.Τσίπρας αναζητεί τον νέο Καμμένο. Καμία έκπληξη. Έτσι κυβέρνησε επί 4,5 χρόνια. Είχε το πρωτότυπο, στο πρόσωπο του κ.Βελόπουλου ψάχνει για αντίγραφο. Καλή τύχη» επισημαίνει η Πειραιώς.

reader.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment
  • Αραχωβίτης: Παρανόησαν και διαστρέβλωσαν τα λόγια μου -[Απάντηση στο σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ]
    «Προφανώς ούτε το κόμμα του κ. Βελόπουλου μπορεί να θεωρηθεί προοδευτική δύναμη, ούτε συνεννόηση μπορεί να υπάρξει με αυτό. Η απάντηση μου στην ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν καταφανώς αφοριστική. Προοδευτικά χαρακτηριστικά στο κόμμα του κ. Βελόπουλου μόνο τα πιο βαθιά συντηρητικά κόμματα μπορούν να δουν.

    Απορίας άξιο είναι πως μόνο η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ κατάφερε να το δει ως «προοδευτική δύναμη»! Ενώ άπαντες αντιλήφθηκαν το νόημα των λεγομένων μου, η Ν.Ε Λακωνίας προτίμησε τον δρόμο της διαστρέβλωσης για λόγους που μόνο η ίδια γνωρίζει.

    Επειδή θέλω να πιστεύω ότι το ΚΚΕ ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις που προφανώς δεν ανήκει το κόμμα του κ. Βελόπουλου, το ερώτημα – κάλεσμα παραμένει: Θα συμμετάσχει στο προοδευτικό μέτωπο όπως επιτάσσει η απλή αναλογική που μαζί ψηφίσαμε;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *