Σεισμός στην Τουρκία: Κινδυνεύουν από τέτανο οι επιζώντες

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Min Read

Υπάρχει ανακοίνωση του τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις σεισμόπληκτες περιοχές

-Advertisement-
fitcare

Δραματική είναι η κατάσταση στην Τουρκία με τον αριθμό των νεκρών από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ να αυξάνεται δραματικά. Η κατάσταση στις πόλεις που μετρούν τα περισσότερα θύματα είναι τραγική με τις αρχές να συλλέγουν πτώματα από τα χαλάσματα καθώς οι εκσκαφείς προσπαθούν να αποσύρουν τα μπάζα. Πλέον έχει αρχίσει και γίνεται αντιληπτό το δράμα των ανθρώπων που βρίσκονται πια άστεγοι και ψάχνουν τους δικούς τους. 

Στο μεταξύ, δραματική είναι η κατάσταση και στο Γκαζιαντέπ που χτυπήθηκε πολύ από τον σεισμό, με τους άστεγους να κινδυνεύουν από τις υγειονομικές συνθήκες και το κρύο, κάτι το οποίο ισχύει και για υπόλοιπες πληγείσες περιοχές. Μάλιστα, υπάρχει ανακοίνωση του τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις σεισμόπληκτες περιοχές. «Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι φτάνουν στο σεισμόπληκτες περιοχές μεγάλες παρτίδες εμβολίων, τετάνου και λύσσας» με τους γιατρούς να καλούν τον κόσμο να εμβολιαστεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Οσον αφορά τις συνθήκες στους καταυλισμούς είναι εξαιρετικά δύσκολες καθώς παρατηρούνται ελλείψεις φαρμάκων και βασικών πρώτων ειδών.

reader.gr

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *