Eλένη Μπενιάτα: “Aύξηση παραβατικότητας στα σχολεία – Κοινή προσπάθεια με το Νοσοκομείο για τοποθέτηση παιδοψυχίατρου” (Audio)

Lamianow.gr
By Lamianow.gr 3 comments
2 Min Read

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει το θέμα της κατακόρυφης αύξησης περιστατικών βίας και παραβατικότητας στα Ελληνικά σχολεία, γεγονός που αποδεικνύεται και από την απόφαση της κυβέρνησης να καταρτίσει νομοσχέδιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μετά την αποκάλυψη του περιστατικού που συνέβη σε Δημοτικό Σχολείο της Λαμίας με την απόπειρα δηλητηρίασης με ποντικοφάρμακο σε μαθητή, από συμμαθητές του, γονείς αναφέρουν ανάλογα περιστατικά που έχουν συμβεί σε σχολεία της Φθιώτιδας, με τη χρήση χαπιών, βιταμινών ακόμα και χλωρίνης! Κάποια αυτά μάλιστα καταγγέλθηκαν και από τους γονείς στις αρχές.

Ελένη Μπενιάτα: Mεγάλη ανάγκη για παιδοψυχίατρο στη Λαμία

Μας έχει σοκάρει και εμάς το περιστατικό. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία 5 χρόνια η συμπεριφορά των μαθητών έχει αλλάξει και είναι κάτι που μας ανησυχεί, δηλώνει σήμερα στον LamiaPolis η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα με αφορμή το περιστατικό με το ποντικοφάρμακο που έγινε σε δημοτικό σχολείο της Λαμίας.

Η κ. Μπενιάτα τόνισε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα έχει δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας όχι μόνο για τους εμπλεκόμενους μαθητές και τις οικογένειες τους αλλά για όλη την σχολική κοινότητα. Το θέμα ερευνάται ταυτόχρονα τόσο από τις υπηρεσίες της εκπαίδευσης όσο και από την εισαγγελία ενώ η ίδια υπογράμμισε την ανάγκη για παιδοψυχίατρο στην πόλη. Δεν υπάρχει ούτε ιδιώτης. Κάποια από τα περιστατικά χρίζουν ψυχιατρικής βοήθειας ανέφερε η κ. Μπενιάτα, προσθέτοντας πως σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ζητηθεί η δημουργία θέσης παιδοψυχιάτρου στο Νοσοκομείο της πόλης μας, ώστε να μην αναγκάζονται οι γονείς να μετακινούνται στην Αθήνα ή στον Βόλο.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
3 Comments
  • Μάλλον είσαι κάποιος που δεν ξέρει….δεν θα μπώ σε λεπτομέρειες γιατί στεναχωριέσαι και μέρα που είναι σήμερα δεν το θέλω.
    Απλά να ξέρεις ότι οι θέσεις ευθύνης πληρώνονται αδρά γιατί ακριβώς εμπεριέχουν και ευθύνες και ο ρόλος αυτών των δημοσίων λειτουργών είναι να προλαμβάνουν τέτοια γεγονότα και όχι να κάνουν διαπιστώσεις. Πίστεψε με σαν γονείς όλοι θέλουμε τα παιδιά μας σε ένα δημιουργικό και ασφαλές σχολείο.
    Οπότε φιλική συμβουλή μάθε να κάνεις διάλογο και μην τινάζεσαι μόλις γίνεται κριτική σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Χρόνια πολλά για την ημέρα.

  • η κ Μπενιατα αν καποιος έχει και την παραμικρή γνώση δεν είναι υπουργός υγείας ουτε υποκαθιστα τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις δημοτικές αρχές της πόλης . αλλωνών δουλειά είναι αν δεν έχεις καταλάβει και είναι προς τιμή της που ασχολείται και πιέζει. εικάζω όμως προσπαθώντας να καταλάβω γιατί τόση σπουδή δυσφήμισης ότι είσαι από αυτούς που τους έχει τραβήξει λίγο δυνατά τα αυτιά τελευταία για παντελή απουσία από τη θέση ευθύνης που υπηρετείς. έλεος

  • 4 χρόνια τι έκανε που είναι σε αυτή τη θέση η κυρία? ποιές ήταν οι ενέργειες της? σαφώς και έχει ευθύνες για αυτή την κατάληξη της κατάστασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *