Δεν έχει προηγούμενο η αιτία για την οποία ξέσπασε ένας άγριος καυγάς μεταξύ συζύγων, το απόγευμα της Τετάρτης στον Βόλο, όπου ο 40χρονος άνδρας έφτασε στο σημείο να ξυλοκοπήσει την 39χρονη γυναίκα και να χτυπάει το κεφάλι της στο δάπεδο, επειδή είχε πάρει… κιλά!
Η 39χρονη ειδοποίησε την Αστυνομία και κατήγγειλε ότι ο σύζυγός της την έβρισε χυδαία για το… βάρος της, την αποκάλεσε «άχρηστη» και την ξυλοκόπησε άγρια. Η ίδια έσπασε πάνω στα νεύρα της την τηλεόραση και τότε ο δράστης την έσπρωξε με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο δάπεδο. Όμως, πριν προλάβει να σηκωθεί, εκείνος έπιασε το κεφάλι της και το χτύπησε επανειλημμένα στο πάτωμα!
Ο 40χρονος συνελήφθη και την Πέμπτη παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για έναν απλό καυγά. Η σύζυγός του δήλωσε πως επιθυμεί να λυθεί το θέμα εξωδικαστικά η έδρα πρότεινε τη λύση της δικαστικής διαμεσολάβησης. Έτσι, η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ ο 40χρονος αφέθηκε ελεύθερος.
Το βραχιόλι που είναι ίδιο με αυτό που τοποθετείται στα νεογέννητα, θα αποτελείται από εύκαμπτο πλαστικό υλικό, πάνω στο οποίο θα αναγράφονται όλα τα στοιχεία ταυτοποίησης του χρήστη.
θα τοποθετείται και σε ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, λαμβάνουν μακροχρόνια αγωγή, υποβάλλονται σε επέμβαση μίας ημέρας ή σε αιμοκάθαρση.
Η ταυτότητα ασθενούς, επιτρέπει την χωρίς πιθανότητα λάθους επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη υπηρεσιών Υγείας.
Τα στοιχεία στο βραχιόλι ταυτοποίησης ασθενούς
Με την εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο, στο βραχιόλι ταυτοποίησης θα αναγράφονται τα εξής στοιχεία:
- Για ενηλίκους και παιδιατρικούς ασθενείς: Τρία ολόκληρα ονόματα, δηλαδή όνομα, πατρώνυμο, επώνυμο (όχι υποκοριστικά), με πάντα το πατρώνυμο στη μέση. Τα τρία ονόματα πρέπει να είναι τα ίδια με αυτά που αναφέρονται στο φύλλο εισαγωγής του ασθενή και εάν είναι προσανατολισμένος σωστά, συνεργάζεται και μπορεί να απαντήσει προφορικά, οι νοσηλευτές οφείλουν να τον ρωτήσουν πριν τοποθετήσει το βραχιολάκι, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία.
- Θα πρέπει, επίσης, να αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Ασθενούς του νοσοκομείου με καθαρή γραφή, αφού ληφθεί από τον ατομικό φάκελο εισαγωγής και ελεγχθεί με αντιπαραβολή.
- Το βραχιολάκι θα πρέπει να φαίνεται η ημερομηνία γέννησης του ασθενούς, όπως αυτή προκύπτει από το φύλλο εισαγωγής του στο νοσοκομείο (πάντα σε σχέση με την ημερομηνία γέννησης που αναγράφεται στην αστυνομική ταυτότητα ή στο διαβατήριό του).
Εάν η κατάσταση του/της ασθενούς δεν επιτρέπει την τοποθέτηση του βραχιολιού στον καρπό του (δεξί ή αριστερό), μπορεί να τοποθετηθεί στον αστράγαλο και – αν και αυτό είναι αδύνατο – στα κάγκελα του κρεβατιού.
Πηγή: iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη