Θεσσαλονίκη: «Μας στοίχισε ψυχολογικά αλλά είμαστε δικαιωμένοι», λέει η μητέρα του νεογνού για την καταδίκη γυναικολόγου

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

«Είχαμε μία πρώτη νίκη και συνεχίζουμε για το Εφετείο. Ψυχολογικά στοίχισε σε όλη την οικογένεια αυτή η ιστορία αλλά αποδείχτηκε πως είμαστε δυνατοί και προχωράμε. Αισθάνομαι δικαιωμένη, είναι μία πρώτη δικαίωση» είπε η κυρία Χριστίνα

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε φυλάκιση 20 μηνών έναν μαιευτήρα, ο οποίος λόγω αμέλειας συνέθλιψε το κρανίο ενός βρέφους, τη στιγμή που το έφερνε στο κόσμο η μητέρα του. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο αποφάσισε να του επιβάλει 3ετή αναστολή, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί μία αναισθησιολόγος η οποία κρίθηκε αθώα. Η κυρία Χριστίνα, μητέρα του αδικοχαμένου βρέφους, δηλώνει δικαιωμένη για τη δικαστική απόφαση. 

«Είχαμε μία πρώτη νίκη και συνεχίζουμε για το Εφετείο. Ψυχολογικά στοίχισε σε όλη την οικογένεια αυτή η ιστορία αλλά αποδείχτηκε πως είμαστε δυνατοί και προχωράμε. Αισθάνομαι δικαιωμένη, είναι μία πρώτη δικαίωση» είπε η κυρία Χριστίνα στο MEGA που μετά τον χαμό του βρέφους το 2016 απέκτησε ένα παιδάκι. Από την πλευρά του ο δικηγόρος Δημήτρης Παπαδόπουλος Τσαγιάννης είπε πως «αυτό που συνέβη ήταν πρωτοφανές. Η υπερασπιστική γραμμή του γιατρού προσπάθησε να αποδώσει το θάνατο είτε σε προβλήματα που είχε το παιδί, είτε σε εξωγενείς παράγοντες όπως η δυστοκία». 

Το χρονικό

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2016 σε ιδιωτική κλινική, ενώ, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του νεογνού προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Το κατηγορητήριο καταλόγιζε στο γιατρό λανθασμένους χειρισμούς κατά τη γέννα που είχαν ως αποτέλεσμα να συνθλιβεί το κρανίο του μωρού. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την πράξη, τονίζοντας ότι προέβη σε όλες τις ενέργειες που επιτάσσει η ιατρική επιστήμη και πως ο θάνατος δεν προήλθε από δική του υπαιτιότητα. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

reader.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *