Να ‘χαμε να λέγαμε

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας τελικά δεν μας αφήνει να πλήξουμε ποτέ. Με αντικείμενο την παλαιότερη υπόθεση των υποκλοπών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού και έθεσε θέμα λειτουργία της δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η πρόταση είναι καλοδεχούμενη και έτσι άρχισαν στη Βουλή των Ελλήνων οι κοκορομαχίες επί παντός επιστητού. Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι προφανώς θα συζητήσει το σύνολο των θεμάτων της πολιτικής ζωής και επί της ουσίας ή τριήμερη συζήτηση αποτελεί μία πρόβα τζενεράλε των εθνικών εκλογών που ακολουθεί σε λίγες εβδομάδες.

- Advertisement -
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
Γράφει ο Πάνος Κατσώνης

Είναι αλήθεια πως το περιβάλλον ήταν τοξικό εδώ και πολύ καιρό αλλά ήδη το τελευταίο διάστημα μύριζε μπαρούτι. Μετά τις αποκαλύψεις από πέρσι το καλοκαίρι για την παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη αλλά και τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν για την παρακολούθηση υπουργών, στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων αλλά και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής, ήταν φανερό ότι κάποια στιγμή θα φτάναμε σε έκρηξη.

Εκείνο που έλειπε ήταν μάλλον το φιτίλι. Και αυτό στην περίπτωσή μας ήταν οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ. Η δημοσιοποίηση των οποίων άνοιξε τελικά τον ασκό του Αιόλου.

Και έτσι τώρα παρακολουθούμε τα στελέχη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα τέλειο το γαϊτανάκι αλληλοκατηγοριών όπου οι μεν ασχολούνται με τις υποκλοπές οι δε με τον Καλογρίτσα.

- Advertisement -

Και μέσα σε όλη αυτή τη φασαρία θα παραβλέψουμε ότι στη Βουλή των Ελλήνων θα συζητάμε για τις απόρρητες υποτίθεται εκθέσεις της ΑΔΑΕ για τις επίσης υποτίθεται απόρρητες ενέργειες της ΕΥΠ.

Δεν μπορώ να ξέρω ποιος θα βγει και ποιος κερδισμένος από την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μάλλον σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει αφού ούτως ή άλλως διαθέτει την πλειοψηφία των βουλευτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά στη συσπείρωση του κομματικού του ακροβάτη, κάτι που πιθανά θα καταφέρει αλλά βέβαια την ίδια ώρα, επειδή η δράση φέρνει αντίδραση, μάλλον θα βοηθήσει και στη συσπείρωση της ΝΔ. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Από κάθε ενέργεια κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις.

Το ισοζύγιο για όλους θα φανεί στις επόμενες εθνικές εκλογές. Και εκεί την λύση δεν θα την δώσουν τα κομματικά στελέχη και οι βουλευτές αλλά οι πολίτες.

- Advertisement -

Καλημέρα σας

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *