«Είμαι η μητέρα του Αλκη, κοιτάξτε με!»: Συγκλόνισε η μητέρα Καμπανού κοιτώντας τους 12 κατηγορούμενους

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
7 Min Read

«Σηκώστε το κεφάλι! Αν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν κατάματα! Στα μάτια μου θα έβλεπαν τον Αλκη. Ήθελα να δω εγώ, ποια είναι αυτά τα παιδιά, που δολοφόνησαν το δικό μου. Και τώρα είμαι εδώ. Κανείς δεν τολμάει να σηκώσει το κεφάλι» είπε η Μελίνα Καμπανού

-Advertisement-

«Είμαι η μητέρα του Αλκη, κοιτάξτε με!» φώναξε οργισμένη η κυρία Μελίνα προς τους κατηγορουμένους, οι οποίοι ήταν με σκυμμένο το κεφάλι, την ώρα που ήρθε η σειρά της να καταθέσει ενώπιον της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. Η κυρία Μελίνα είπε στο δικαστήριο πως περίμενε τη στιγμή που θα κατέθετε και είπε στους κατηγορούμενους: «Σηκώστε το κεφάλι! Αν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν κατάματα! Στα μάτια μου θα έβλεπαν τον Αλκη. Ήθελα να δω εγώ, ποια είναι αυτά τα παιδιά, που δολοφόνησαν το δικό μου. Και τώρα είμαι εδώ. Κανείς δεν τολμάει να σηκώσει το κεφάλι».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η κυρία Μελίνα είπε πως δεν έχει λόγια για να εκφραστεί για το γιο της. «Μόνο μία λέξη. Αγάπη. Αυτή θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει. Αποδεχόταν και αγαπούσε τους πάντες, όλα τα παιδιά ήταν στην παρέα του. Είχε διαμορφωμένη προσωπικότητα και ήξερε τα όριά του. Ήταν ένα παιδί γεμάτο χαρίσματα, χαμόγελο, και ειλικρίνεια». Μεγαλώνοντας, είπε, «εξελίχθηκε σε ένα σοφό παιδί. Ποτέ δεν έλεγε “το δικό μου σπίτι στη Θεσσαλονίκη”, αλλά έλεγε πάντα “το σπίτι της παρέας”. Σεβόταν ακόμη και την ψυχολογία των ζώων, ακόμη και μίας γατούλας», είπε η κυρία Μελίνα σύμφωνα με το thesstoday.gr

Αλκης Καμπανός: «Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;» 

Σε αυτό το σημείο, απευθυνόμενη στους κατηγορουμένους και τους δικηγόρους υπεράσπισης και φώναξε «γιατί τον σκότωσαν; Ένα γιατί. Δεν ήταν δολοφονία, ήταν μια κτηνωδία που έζησε το δικό μου παιδί. Ήταν καβγάς; Ήταν ραντεβού θανάτου; Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;».

- Advertisement -

«Πολτοποίησαν το κρανίο του»

Στη συνέχεια, μίλησε για τα 30 χτυπήματα που δέχθηκε ο Άλκης, και τόνισε πως κανείς από τους κατηγορουμένους δεν παραδέχθηκε ότι τον χτύπησε. «Πολτοποίησαν το κρανίο του. Είχε χτυπήματα στο σώμα του με καραμπίτ», είπε. 

«Από 12 μάνες δεν ακούσαμε μία συγγνώμη»

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η μητέρα του Aλκη, γύρισε και πάλι προς τους κατηγορουμένους, λέγοντας τα ονόματά τους με τη σειρά, και ανέφερε πως «από τις 12 μάνες δεν ακούσαμε μια συγγνώμη. Ούτε καν μια συγγνώμη. Ούτε καν μέσω του κ. Κούγια».

-Advertisement-
=Advertisement=

«Σ’ αγαπάω αγόρι μου – Και εγώ σ’ αγαπάω μαμά»

Όπως κατέθεσε η κυρία Καμπανού η τελευταία φορά που επικοινώνησε με τον Αλκη ήταν το απόγευμα της 31ης Ιανουαρίου όταν και συνομίλησαν για θέματα που αφορούσαν την καθημερινότητα. «Με κάλεσε για να μιλήσουμε, γύρω στις επτάμισι. “Τι κάνεις μαμά; Πώς τα πας; Πώς πάει το σχολείο; Εγώ δίνω μάθημα, διάβασα. Έδωσα μία πρόοδο και πέρασα με 9 και αύριο δίνω ξανά”», ήταν όσα ειπώθηκαν σε εκείνο το τηλεφώνημα με τη μητέρα να του εύχεται «καλή επιτυχία» για την επικείμενη εξέτασή του και να κλείνουν λέγοντας «”σ’ αγαπώ αγόρι μου – Κι εγώ σ’ αγαπώ μαμά”. Αυτές ήταν οι τελευταίες μας λέξεις» είπε η Μελίνα Καμπανού. Εξερχόμενη από το Δικαστικό Μέγαρο η μητέρα του Άλκη είπε και πάλι «γιατί; Γιατί; Γιατί τον σκότωσαν;».

Πατέρας Αλκη Καμπανού: Ηθελαν να σκοτώσουν 

Νωρίτερα κατέθεσε ο πατέρας του Αλκη, Αριστείδης Καμπανός και έκανε λόγο για ένα προσχεδιασμένο, οργανωμένο και ψυχρό έγκλημα. Μάλιστα επικαλούμενος την ιδιότητά του ως πρώην στρατιωτικός και αναφερόμενος στον τρόπο που ενήργησαν οι δώδεκα κατηγορούμενοι, ο χρησιμοποίησε εκφράσεις, όπως «επιχείρηση ανορθόδοξου πολέμου», «φάλαγγα» και «σιγή ασυρμάτου». «Ήθελαν να σκοτώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αριστείδης Καμπανός, υπογραμμίζοντας ότι μαζί με τη ζωή του Αλκη κατέστρεψαν τη ζωή όλης της οικογένειάς του. Φορτισμένος συγκινησιακά, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα τελευταία λόγια του Άλκη, όταν ο άτυχος πρωτοετής φοιτητής εκλιπαρώντας τους κατηγορούμενους φώναξε «μη με χτυπάτε άλλο», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «δεν ξέρω πώς είναι ο ψυχισμός του ανθρώπου και πώς φτάσαμε στο σημείο αυτό». Ανέφερε δε, ότι ουδέποτε έχει πάει στο σημείο της δολοφονίας, ενώ για τη συγγνώμη που ζήτησαν κάποιοι εκ των κατηγορουμένων, ο Αριστείδης Καμπανός τόνισε: «Άλλο η συγγνώμη κι άλλο η συγχώρηση. Ας ζητήσουν συγχώρηση από το Θεό».

Περιγράφοντας τον χαρακτήρα του γιου του, ο μάρτυρας είπε ότι ήταν ένα παιδί ήσυχο, ήρεμο που δεν έκανε ποτέ φασαρίες και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα. «Δεχόμασταν ευμενείς σχολιασμούς για την ποιότητα του χαρακτήρα του», κατέθεσε, αποκαλύπτοντας πως ο 19χρονος υπήρξε πνευματικός του πατέρας. «Πιθανόν να ακουστεί ειρωνικό. Ήταν ο πνευματικός μου πατέρας, η φωνή της συνείδησης», ανέφερε και εξήγησε: «Εγώ ως στρατιωτικός συγχυζόμουν και θύμωνα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μου συνιστούσε να συμπεριφέρομαι φιλικά προς τους ανθρώπους, να μην συγχύζομαι, να μην θυμώνω».

«Ηταν φίλαθλος, δεν άνηκε σε σύνδεσμο»

Απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας για το εάν ο γιος του ήταν οπαδός, ο Αριστείδης Καμπανός κατέθεσε: «Ήταν απλός φίλαθλος του Αρη, αγαπούσε τον Άρη. Ζήτημα να είχε πάει πέντε φορές στο γήπεδο. Δεν ανήκε σε κανέναν σύνδεσμο». Χωρίς να γυρίσει να κοιτάξει ούτε στιγμή τους 12 κατηγορούμενους, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο μάρτυρας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στην τελευταία επικοινωνία που είχε με τον γιο του, λέγοντας τα εξής: «Η τελευταία επικοινωνία μας ήταν στις 31 Ιανουαρίου, στις 8.15 το βράδυ. Προσπάθησα να επικοινωνήσω μέσω εφαρμογής και μου είπε ότι βρισκόταν στην φοιτητική λέσχη και θα επέστρεφε για να συνεχίσει το διάβασμα καθώς έγραφε την επόμενη μέρα μάθημα. Απ’ ό,τι πληροφορήθηκε βγήκε για βόλτα με τους φίλους του στη Χαριλάου. Ο αδελφός μου επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου, για να μού πει για το περιστατικό».

reader.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *