Xάσαμε την πλειοψηφία… Stop!

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 comments
3 Min Read

Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λαμιέων με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού το 2023, τελικά δεν έκρυβε καμία έκπληξη.

Η παράταξη του νυν δημάρχου, συνέχισε να φυλλορροεί, αφού ο ίδιος ο δήμαρχος… έχασε άλλους δύο δημοτικούς συμβούλους κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ενώ και ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε αλλά από τη μειοψηφία, αφού έτσι άλλωστε προβλέπει… ο νόμος.

Σε ένα μάλλον ράθυμο δημοτικό συμβούλιο, αφού αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν από απόσταση, λίγα ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν και λίγες ήταν οι στιγμές που η ένταση χτύπησε κόκκινο.

Γράφει ο Πάνος Κατσώνης

Τα θέματα της συμμετοχής του δήμου στις “Αμφικτιονίες”, της ανάπλασης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, των δεσμεύσεων των λογαριασμών των οφειλετών του δήμου αλλά και οι εξελίξεις σχετικά με τον νόμο Θεοδωρικάκου, μετά την απόφαση του ΣτΕ, ήταν αυτά που κυριάρχησαν στις ομιλίες όσων πήραν το λόγο.

Προφανώς και δεν γίναμε σοφότεροι, αφού όπως ειπώθηκε για κάμποσα εξ’ αυτών θα συζητηθούν σε κάποια επόμενη συνεδρίαση. Και βέβαια, παλιά μου τέχνη κόσκινο, συστήθηκε και μία επιτροπή η οποία θα μελετήσει το θέμα των οφειλών στο δήμο Λαμιέων, οι οποίες βέβαια χρονολογούνται εδώ και σχεδόν 10 χρόνια και βλέπουμε.

Από τις λεκτικές κόντρες και τις διαγραφές που ακολούθησαν στο τέλος φτάσαμε στα “γάντια του μποξ”, και το… άπερκατ που έθεσε εκτός συνδυασμού τους συμβούλους της “Περήφανης Πόλης” (Αμαλία Ποντίκα (διαγραφή) και Κώστα Σταυρογιάννη (ανεξαρτητοποίηση-αποδοχή).

Το ζήτημα όμως δεν είναι ούτε αριθμητικό ούτε βεβαίως αθλητικό. Είναι κατά βάση πολιτικό. Η παράταξη του δημάρχου Λαμιέων δείχνει σημάδια διάλυσης. Έχοντας μπροστά μας σχεδόν ένα χρόνο, η διοίκηση του δήμου Λαμιέων, μοιάζει να μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά.

Είναι πλέον φανερό ότι από δω και πέρα σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, σε κάθε θέμα η μειοψηφία και η πλειοψηφία θα είναι θέμα διαπραγμάτευσης και εκπτώσεων. Με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του δήμου μας.

Και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι στο τέλος αυτής της περιόδου θα έχουμε και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Και για να το πω και αθλητικά, που από ότι φαίνεται μάλλον κάποιοι καταλαβαίνουν καλύτερα, δεν θα είναι αγώνας πυγμαχίας αλλά 3.000 μέτρα στιπλ. Πολλά μέτρα δηλαδή και με αρκετά εμπόδια.

Αλλά χρονιάρες μέρες έρχονται, να ευχηθώ σε όλους καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη.

Καλημέρα σας

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *