Γαλλία: Τα σενάρια για τη μεγάλη φωτιά στο κτίριο – Έχασαν τη ζωή τους 5 παιδιά

LamiaNow News
3 Min Read

Πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην ανατολική Γαλλία, με τα πρώτα σενάρια να αναφέρουν ότι πρόκειται για ατύχημα ή για καταλάθος εμπρησμό

Μία ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Γαλλία, όπου δέκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών πέντε παιδιά, έχασαν τη ζωή τους μετά από φωτιά που ξέσπασε στο ισόγειο επταώροφης πολυκατοικίας στο Vaulx en – Velin στη Λυών. Η μεγάλη φωτιά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ξέσπασε τη νύχτα της Πέμπτης από το ισόγειο του κτιρίου, με την Πυροσβεστική να ενημερώνεται για το συμβάν στις 3 τα ξημερώματα και με 170 Πυροσβεστικές Δυνάμεις και 65 οχήματα να σπεύδουν στο σημείο, καταφέροντας να τη σβήσουν.

Όπως αναφέρεται τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από το δυστύχημα είναι μεταξύ 3 και 15 ετών, ενώ έχουν τραυματιστεί ακόμη 14 άτομα, εκ των οποίων  τα 4 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο υπουργός Εσωτερικών, Τζέραλντ Ντέρμανιν, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι τα αίτια της πυρκαγιάς είναι ακόμη άγνωστα και βρίσκονται υπό διερεύνηση. «Δεν ξέρουμε ακόμη τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, όμως θα μάθουμε μετά την έρευνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε, παράλληλα, ότι η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς θα ξεκινήσει αργότερα, σήμερα και έχει επικοινωνήσει ήδη με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμάνουελ Μακρόν. Οι πρώτες ενδείξεις σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς αναφέρουν ότι πρόκειται για ατύχημα, άλλα θίγεται και το σενάριο του – καταλάθος – εμπρησμού, καθώς στο ισόγειο, απ’ όπου και ξέσπασε η πυρκαγιά, υπήρχαν χώροι όπου άνθρωποι έβαζαν φωτιά σε σκουπίδια, για να ζεσταθούν.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων για το περιστατικό

Γείτονες μίλησαν για την ανείπωτη τραγωδία στα γαλλικά ΜΜΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ξύπνησα από τις κραυγές, θέλαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι, ωστόσο, ο καπνός ήταν πολύ πυκνός. Είδα και μία νεκρή γυναίκα, ήταν δραματικό», ενώ ένας άλλος γείτονας σημείωσε ότι το παιδί του δεν πήγε στο σχολείο, επειδή ήταν τρομοκρατημένο με τα όσα συνέβησαν και με τις κραυγές που ακουγόντουσαν μέσα από το κτίριο. «Άκουσα ανθρώπους να φωνάζουν βοήθεια, βοήθεια, βοήθεια, βοήθεια, βοηθήστε μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Assed Belal, ένας νεαρός κάτοικος της γειτονιάς που βρισκόταν εκεί κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

«Υπήρχαν άνθρωποι στο έδαφος, άλλοι είχαν κολλήσει στα μπαλκόνια και οι πυροσβέστες δυσκολεύονταν να επέμβουν λόγω των δέντρων», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, AFP. Άξιο αναφοράς είναι ότι η περιοχή στην οποία βρισκόταν το κτίριο ήταν υποβαθμισμένη, καθώς υπήρχαν φαινόμενα μικρο εγκληματικότητας, αλλά βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης η οποία θα κοστίσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ. 

reader.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *