F1: O Σουμάχερ υπέγραψε στην Mercedes

LamiaNow News
1 Min Read

O γιος του επτάκις πρωταθλητή της Formula 1 θα είναι ο νέος αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes-AMG από το 2023, όπως ανακοίνωσε η γερμανική ομάδα.

Ηλήξη του συμβολαίου του με την Haas, δεν έθεσε τον Μικ Σουμάχερ εκτός της Formula 1. Ο 23χρονος Γερμανός, γιος του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 Μίκαελ Σουμάχερ, θα είναι ο νέος αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes-AMG από την επόμενη σεζόν.

Ο Σουμάχερ αγωνίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια με την ομάδα της Haas, όμως η έλλειψη σταθερότητας στο ξεκίνημα του 2022 οδήγησε τους ανθρώπους της ομάδας στην αναζήτηση αντικαταστάτη. Το 2023 ο δεύτερος οδηγός της αμερικανικής ομάδας, δίπλα στον Κέβιν Μάγκνουσεν, θα είναι ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος επιστρέφει στην πλήρη αγωνιστική δράση έπειτα από τρία χρόνια.

Αυτή η εξέλιξη άφησε δίχως αγωνιστική θέση τον Σουμάχερ για το 2023. Ο Γερμανός αποχώρησε από την Ακαδημία οδηγών της Ferrari και αυτό έδωσε την ευκαιρία στη Mercedes να τον προσεγγίσει. Από την επόμενη σεζόν, o 23χρονος θα είναι ο αναπληρωματικός οδηγός για την ομάδα του Μπράκλεϊ και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της W14.

Μικ Σουμάχερ

reader.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *