Ο… ισολογισμός και ο “Βασιλιάς” που είναι γυμνός!

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λαμιέων με θέμα την έγκριση του ισολογισμό το 2021, τελικά δεν ήταν μία συνεδρίαση ρουτίνας. Εξελίχθηκε σε θρίλερ τόσο σε ότι αφορά την ουσία του ίδιου του θέματος αλλά και τις πολιτικές προεκτάσεις των όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Το βασικό ερώτημα που τέθηκε από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, είχε να κάνει με τη μεγάλη μείωση των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου άλλα και το πού δόθηκαν τα χρήματα των δημοτών.

- Advertisement -
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
Γράφει ο Πάνος Κατσώνης

Στο ερώτημα αυτό, οι απαντήσεις που δόθηκαν από τη δημοτική αρχή δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις αλήστου μνήμης απαντήσεις του αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού.

Και μετά από όλα αυτά, ο ισολογισμός εγκρίθηκε αλλά με… Μειοψηφία. Τώρα θα μου πείτε πώς γίνεται αυτό. Μα το επιτρέπει ο νόμος Θεοδωρικάκου όπως αναφέρθηκε.

Ένας νόμος, που μόλις τις προηγούμενες μέρες κρίθηκε από την ολομέλεια του ΣτΕ αντισυνταγματικός, τουλάχιστον σε ότι αφορά την παρούσα δημοτική περίοδο.

- Advertisement -

Δεν θέλω να σταθώ στα νομικά ζητήματα της όλης υπόθεσης και πώς το ερμηνεύει η κάθε πλευρά. Ασφαλώς και είναι σημαντικά αλλά κατά την άποψή μου αλλά είναι τα σημαντικότερα θέματα.

Το πρώτο είναι ότι τα χρήματα του ταμείου του δήμου δεν τα φέρνει κανένας από το σπίτι του. Είναι χρήματα όλων των δημοτών. Και ασφαλώς η διαχείριση τους θα πρέπει να γίνεται με όρους διαφάνειες και λογοδοσίας. Από όλους όσους είναι εντεταλμένοι για αυτό.

Και βέβαια, το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λαμιέων, το ανώτερο όργανο του δήμου μας, που εκπροσωπεί και όλους τους πολίτες είναι το μόνο αρμόδιο για να κρίνει τις ενέργειες της κάθε δημοτικής αρχής. Χωρίς «παρωπίδες» και νόμους για την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Το δεύτερο θέμα που προέκυψε από αυτή τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου για την έγκριση του ισολογισμού είναι πως από ότι φαίνεται ο δήμος Λαμιέων από δω και πέρα έχει μπει σε αχαρτογράφητα νερά.

- Advertisement -

Μετά και την απόφαση του ΣτΕ είναι προφανές ότι στο μέλλον η μειοψηφία και η πλειοψηφία, σε κάθε θέμα σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι δεδομένη και θα διαμορφώνεται μάλλον μετά από διαπραγματεύσεις.

Διαπραγματεύσεις όταν γίνονται πάνω στο τραπέζι μπορεί και να είναι προς όφελος και του δήμου και των δημοτών. Αφού έτσι ενισχύεται και η συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων αλλά και η δημοκρατική λειτουργία των οργάνων.

Τι γίνεται όμως όταν οι διαπραγματεύσεις γίνονται κάτω από το τραπέζι; Ίδωμεν…

Καλημέρα σας

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *