F1: Θρίαμβος Φερστάπεν στις ΗΠΑ, ισοφάρισε το ρεκόρ νικών σε μία σεζόν

LamiaNow News
2 Min Read

O Ολλανδός οδηγός σημείωσε την 13η φετινή του νίκη, αφιερώνοντάς την στον ιδρυτή της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτς, ο οποίος απεβίωσε μία μέρα πριν το Grand Prix του Οστιν των ΗΠΑ – Επιασε Σουμάχερ, Φέτελ

Με την μονομαχία Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον ολοκληρώθηκε ο αγώνας της Formula 1 στην πίστα του Όστιν. Ο Ολλανδός οδηγός πέρασε τον Βρετανό στον 50ό από τους 56 γύρους του Grand Prix των ΗΠΑ και στη συνέχεια έφθασε στη 13η φετινή του νίκη. Ο Φερστάπεν ισοφάρισε έτσι το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες σε μία σεζόν, που είχαν ο Μίκαελ Σουμάχερ από το 2004 και ο Σεμπάστιαν Φέτελ από το 2013.

Με τo αποτέλεσμα αυτό, η Red Bull Racing κατέκτησε και μαθηματικά τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αφιέρωσε την επιτυχία του στον Ντίτριχ Μάτεσιτς, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Red Bull, ο οποίος πέθανε την προηγούμενη ημέρα σε ηλικία 78 ετών.

Στο βάθρο μαζί τους Φερστάπεν και Χάμιλτον ανέβηκε ο Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος είχε ένα δύσκολο έργο, καθώς εκκίνηση από τη 12η θέση λόγω αλλαγής κινητήρα στο μονοθέσιο της Scuderia Ferrari. Αν και εκκίνησε από την pole position, ο άλλος οδηγός της ιταλικής ομάδας, Κάρλος Σάινθ, είδε τον αγώνα του να τελειώνει μόλις στον πρώτο γύρο, λόγω σύγκρουσης με τον Τζορτζ Ράσελ.

Επόμενος αγώνας στο Μεξικό, την προσεχή Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

reader.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *