Νορβηγία: Νέες συλλήψεις Ρώσων για «λήψη παράνομων φωτογραφιών»

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
2 Min Read

Τέσσερις Ρώσοι υπήκοοι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, όταν η αστυνομία εντόπισε στην κατοχή τους εικόνες από αντικείμενα στη Νορβηγία, τα οποία απαγορεύεται να φωτογραφηθούν.

Τέσσερις Ρώσοι υπήκοοι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, όταν η αστυνομία εντόπισε στην κατοχή τους εικόνες από αντικείμενα στη Νορβηγία, τα οποία απαγορεύεται να φωτογραφηθούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο αυτοκίνητό τους «φωτογραφικό εξοπλισμό και μεγάλο αριθμό φωτογραφιών». Και οι τέσσερις εισήλθαν στη χώρα από τη Φινλανδία, αναφέροντας πως είναι τουρίστες.

Η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες «λόγω της φύσης της υπόθεσης».

Ρώσος συνελήφθη στα σύνορα – Είχε στην κατοχή του drones, φωτογραφίες και βίντεο

Την Παρασκευή έγινε γνωστό πως συνελήφθη ένας Ρώσος, ο οποίος είχε στην κατοχή του δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) και πλήθος φωτογραφιών και βίντεο που είχαν τραβηχτεί στην Νορβηγία.

Ο 50χρονος Βιτάλι Ρουστάνοφ συνελήφθη την Τετάρτη στην Αρκτική στον συνοριακό σταθμό του Στόρσκογκ, που είναι το μόνο σημείο διέλευσης ανάμεσα στη Νορβηγία και τη Ρωσία, καθώς προσπαθούσε να επιστρέψει στη Ρωσία μεταφέροντας τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εξοπλισμό ψηφιακής αποθήκευσης.

O δικαστής του Βάντσοε έδωσε εντολή ο συλληφθείς να τεθεί προσωρινά υπό κράτηση για δύο εβδομάδες, αποδεχόμενος σχετικό αίτημα της αστυνομίας.

Με πληροφορίες από AP News

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *