Σημειώνεται ότι στην περιοχή όπου είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης επικρατούν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ.
Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν ενημερώθηκε για ένα σκάφος γεμάτο παράνομους μετανάστες που αντιμετώπιζε προβλήματα ανοιχτά της Ρόδου.
Στην περιοχή, 38 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου, έσπευσαν δύο σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λιμενικό λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης, είχαν περισυλλεγεί σώοι 29 άνθρωποι ενώ κατά δήλωση των επιβαινόντων στο σκάφος επέβαιναν περίπου 80 άτομα.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή όπου είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης επικρατούν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ.
Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο για τη διάσωση των αλλοδαπών.
Την επιχείρηση που διεξάγεται σε διεθνή ύδατα και εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού.
In.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.