Βόλος: Από διευθυντής αλυσίδας μάρκετ, αρχιμανδρίτης στη Μητρόπολη

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Στη χορεία των αγάμων κληρικών της τοπικής εκκλησίας εντάχθηκε ο π. Γεδεών, κατά κόσμον Ευάγγελος Γαλάνης, 39 ετών, με καταγωγή από τις Γλαφυρές, διευθυντή υποκαταστήματος μεγάλης αλυσίδας super market στον Βόλο.

Η ρασοφορία του έγινε στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής, στον λόφο της Γορίτσας, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία πλήθους κληρικών και λαϊκών προσκυνητών, εκπροσώπων των μοναστικών αδελφοτήτων της Μητροπόλης, των γονέων του, συγγενών, φίλων και συνεργατών του νέου μοναχού, που θα συνεχίσει την επαγγελματική του πορεία.

«Στη εποχή της εκκοσμίκευσης, που οι φιλόσοφοι ονομάζουν μετανεωτερική, όπου οι αξίες καταλύονται και, για κάποιους η πίστη έχει εκλείψει, δίδεται μαρτυρία Χριστού, όταν νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να αφιερωθούν στην Εκκλησία, με έναν τρόπο μοναδικό, που απαντά στις προσκλήσεις των καιρών. Τούτη την εποχή ανοίξαμε στον τόπο μας μια καινούργια σελίδα και καλέσαμε ανθρώπους, που συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό περιβάλλον, όπου εργάζονται και ταυτόχρονα δίδουν Χριστό και λειτουργούν τα μυστήρια του Θεού στον κόσμο. Εχουμε ανάγκη από ανθρώπους που θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, κρατώντας την εργασία τους και ταυτόχρονα θα διακονούν και την εκκλησία», επισήμανε ο Μητροπολίτης, εκφράζοντας ευαρέσκεια για την ένταξη ενός νέου ανθρώπου στην Εκκλησία.

«Ο περιπετειώδης βίος και το Μαρτύριο του Αγίου ενέπνευσε την ζωή του και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, γιατί πίστεψε στην Αλήθεια και η Αλήθεια είναι ο Χριστός και όποιος αγαπήσει τον Χριστό ελευθερώνεται και αποφασίζει, ελευθέρως, ν’ αφιερωθεί σ’ Αυτόν», συνέχισε ο κ. Ιγνάτιος και κάλεσε τον π. Γεδεών να κρατήσει μέσα του την έμπνευση του αγίου του, την αγάπη του στον Χριστό, την αφοσίωσή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία και θύμισε στο νέο διάκονο ότι «η Ιερωσύνη είναι μία συνεχής διακονία».

Xθες, Κυριακή, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, τελέστηκε η χειροτονία του π. Γεδεών, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης προεχείρησε τον π. Γεδεών σε Αρχιμανδρίτη και ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει ιερατικά καθήκοντα στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Νοσοκομείου Βόλου.

taxydromos.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *