Tips για να ξεφουσκώσεις μετά την… πασχαλινή κραιπάλη!

Ράνια Κάλδου
By Ράνια Κάλδου Add a Comment
1 Min Read

Το Πάσχα πέρασε, απολαύσαμε 10άδες λιχουδιές, βρεθήκαμε σε τραπέζια γεμάτα φαγητό.

-Advertisement-

Μέχρι εδώ όλα καλά. Τι γίνεται όμως με το “πρήξιμο” στο στοιμάχι και τα περιττά κιλά; Τι θα πρέπει να κάνεις από δω και πέρα για να έρθεις στα… ίσια σου;

– Μείωσε την ποσότητα αλατιού στο φαγητό σου, καθώς προκαλεί εντονότερο πρήξιμο και κατακράτηση υγρών. Αντικατάστησέ το με μπαχαρικά και θα μας θυμηθείς.

– Κατανάλωνε πάνω από δύο λίτρα νερό την ημέρα και φυσικά απόφυγε το αλκοόλ και τους έτοιμους χυμούς.

– Απόφυγε για λίγες ημέρες τις τροφές που προκαλούν έντονο πρήξιμο, όπως για παράδειγμα τα όσπρια, τις αγγινάρες, το λάχανο, το μπρόκολο, το κρεμμύδι κ.α

-Advertisement-
=Advertisement=

– Πρόσθεσε στη σαλάτα σου μηλόξιδο και πολύ σύντομα θα νιώσεις ανακουφισμένη.

– Το νερό με λεμόνι, ένα ρόφημα από aloe vera ή ένα τσάι από χαμομήλι θα αποδειχθούν οι καλύτεροι σύμμαχοί σου, καθώς θα σε βοηθήσουν να ξεπρηστείς.

– Μη μένεις νηστική για πολλές ώρες και μην πέφτεις με τα μούτρα στο φαγητό. Μην ξεχνάς να μασάς αρκετές φορές την τροφή σου πριν την καταπιείς.

– Απόφυγε να μασήσεις τσίχλα και να πιεις κάτι με καλαμάκι.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *