Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    mploko 4 | Lamianow.gr
    ΟΠΕΚΕΠΕ τέλος από αύριο, ενσωματώνεται στην ΑΑΔΕ -Ποιες Διευθύνσεις δημιουργούνται
    4cb48fa2 pierrakakkis | Lamianow.gr
    Το απολογιστικό βίντεο του Κυριάκου Πιερρακάκη: Το 2025 άφησε καθαρό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία
    samaras | Lamianow.gr
    Το μήνυμα Σαμαρά για τη νέα χρονιά: «Το 2026 η πατρίδα απαιτεί αλήθεια και κοινωνική δικαιοσύνη»
    zaxara 1 | Lamianow.gr
    Κωνσταντία Δημογλίδου: Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα επέλεγα να γίνω παιδίατρος, έγινα αστυνομικός εξαιτίας της δολοφονίας της Κικής Κούσογλου
    xriso | Lamianow.gr
    Ο Χρυσοχοΐδης αντάλλαξε ευχές και έδωσε δώρα στον τροχονόμο στο βαρέλι στην πλατεία Συντάγματος
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    ilio | Lamianow.gr
    ΑΕΚ: Ο Ηλιόπουλος δίνει 21.000 ευρώ στο «Χαμόγελο του Παιδιού» – Συν 2.000 για κάθε γκολ στο φιλικό
    a4bc5119 76e7 4109 9b4e b9f9b7d12ab4 | Lamianow.gr
    Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ θέλει τον ταχύτατο Ουαταρά για αριστερό μπακ
    metadoseis 1 | Lamianow.gr
    Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε σήμερα Premier League, Ακτή Ελεφαντοστού-Καμερούν και το «ελληνικό ντέρμπι» της Πορτογαλίας
    f53f8471 mikezambidis | Lamianow.gr
    Μιχάλης Ζαμπίδης: Έριξε… βόμβα ο Iron Mike! Επιστρέφει στα ρινγκ 10 χρόνια μετά την αποχώρησή του
    b55ebf23 christoforakis | Lamianow.gr
    Ολυμπιακός: «Έχουν διαλυθεί τα πάντα στο ΣΕΦ – Πηγαίνουμε γύρω γύρω για προπονήσεις»
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ζώντας την εμπειρία του Erasmus+ στη Φθιώτιδα με τη Fthia In Action (φώτο)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣTOP STORIESΦΘΙΩΤΙΔΑ

Ζώντας την εμπειρία του Erasmus+ στη Φθιώτιδα με τη Fthia In Action (φώτο)

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Ιούλ 13, 2022 @ 9:29
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
7 Min Read
SHARE

35 νέοι και νέες από 7 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Λετονία, Τουρκία & Νορβηγία) ταξίδεψαν τον Απρίλιο στη Φθιώτιδα και έζησαν την εμπειρία του Erasmus+ με τη Fthia In Action συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων «One Team One Dream»!

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

fthia 14 | Lamianow.gr
Το πρόγραμμα έλαβε χώρα 09-17 Απριλίου και είχε θέμα την ομαλή ένταξη σε κοινωνικές ομάδες μέσω του αθλητισμού! Το πρόγραμμα είχε στόχο την ενδυνάμωση της ομαδικής κουλτούρας και ενσυναίσθησης μέσα από ένα ευρύ φάσμα αθλητικών και εξωτερικών δραστηριοτήτων με βάση την μη τυπική μορφή εκπαίδευσης!

Απώτερος σκοπός μας είναι να προωθήσουμε τον αθλητισμό ως ένα μέσο κοινωνικής ένταξης, να ενισχύσουμε την αλληλεπίδραση μεταξύ νέων από διαφορετικές χώρες και να αναπτύξουμε διάφορες ικανότητες σε ένα πολυπολιτισμικό πλαίσιο!
fthia 10 | Lamianow.gr

35 νέοι και νέες μαζί με τους αρχηγούς ομάδων τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συναναστραφούν με πολλά άτομα διαφορετικών πολιτιστικών υποβάθρων, να μάθουν ενδιαφέροντα πράγματα για τους πυλώνες και τις βασικές αρχές της ανταλλαγής (αθλητισμός, ένταξη, υγεία, λιγότερες ευκαιρίες) αλλά και να εργαστούν σε μικτά εθνικά γκρουπ.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Μέσα από συζήτηση, γόνιμο διάλογο και όμορφες δραστηριότητες καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους συμμετέχοντες σε καίρια ζητήματα και με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσουν την έννοια της ομάδας και να αναπτύξουν την κουλτούρα της ενσυναίσθησης και της αποδοχής της διαφορετικότητας!

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να μάθουν για όλες τις ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+ όπως ανταλλαγές νέων, εκπαιδευτικά σεμινάρια, Ευρωπαϊκό σώμα Αλληλεγγύης, DiscoverEU.fthia 9 | Lamianow.gr

Επιπρόσθετα, είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν οι ίδιοι τα δικά τους αθλήματα/παιχνίδια με βάση τους Θεούς του Ολύμπου και τα χαρακτηριστικά τους, προσπαθώντας να αναπτύξουν ιδέες που να αφορούν την ένταξη και την διαφορετικότητα των ατόμων!
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μας και σε συνεργασία με το Δήμο Καμένων Βούρλων και το Γυμνάσιο Καμένων Βούρλων συγκεντρωθήκαμε 90+ άτομα και πραγματοποιήσαμε καθαρισμό της παραλίας καλύπτοντας συνολικά 2,5 χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Μιλήσαμε για την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής τονίζοντας ότι αποτελούν καίριες προτεραιότητες του προγράμματος Erasmus+, ενώ επίσης μιλήσαμε για τη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντικών δράσεων για το περιβάλλον σε ολόκληρη την περιοχή των Καμένων Βούρλων!

Ταυτόχρονα αρκετοί νέοι και καθηγητές της περιοχής είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με συμμετέχοντες και συναδέλφους από άλλες χώρες και να συζητήσουν σε ένα πολυπολιτισμικό πλαίσιο.

fthia | Lamianow.gr
Σημαντικό μέρος του προγράμματος ήταν και η επαφή με την περιοχή, τον κόσμο και τα αξιοθέατα της καθώς οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε όμορφα και ιστορικά μονοπάτια του τόπου μας!

Επισκεφθήκαμε το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, παρακολούθησαμε τις προβολές-παρουσιάσεις και είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε για την ιστορική σημασία του τόπου! Επισκεφθήκαμε το ιστορικό χωριό του Γοργοποτάμου και περπατήσαμε προς την περίφημη γέφυρα ενώ παράλληλα απολαύσαμε στο έπακρον την υπέροχη φύση κάνοντας έναν περίπατο κατά μήκος του ποταμού!

Επισκεφθήκαμε την πόλη της Λαμίας, παίζοντας ένα παιχνίδι εξερευνήσεως της πόλης και των όμορφων γωνιών της ενώ οι συμμετέχοντες της ανταλλαγής είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους ντόπιους κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου challenge-παιχνιδιού! Μιλήσαμε για τις ευκαιρίες αθλητικών και πολιτιστικών δρωμένων που προσφέρει η πόλη μας στους νέους και απολαύσαμε την πανοραμική θέα της περιοχής από το Κάστρο!

Μιλήσαμε για την ιστορία της περιοχής και το πως μπορούμε να αναπτύξουμε σε αυτήν διάφορα projects σε διεθνές επίπεδο με βάση τον αθλητισμό, τον βιώσιμο τουρισμό και το περιβάλλον!

fthia 7 | Lamianow.gr
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μεριάς μας στον Δήμο Καμένων Βούρλων, το δήμαρχο κ.Συκιώτη Ιωάννη και τον αντιδήμαρχο κ.Πενταλιό Λεωνίδα που ήταν δίπλα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και των δράσεων μας, καθώς και το Galini Wellness Spa & Resort και τον κ.Δόση Παύλο στα Καμένα Βούρλα για την υπέροχη φιλοξενία της ανταλλαγής μας!

Το moto της ανταλλαγής που πραγματοποιήσαμε φέτος στη Φθιώτιδα είναι απλό αλλά εξαιρετικά σημαντικό:

Ο αθλητισμός πρέπει να μας ενώνει! Και ξέρετε ποιο είναι το ωραιότερο άθλημα; Αυτό στο οποίο έχουν όλοι την ευκαιρία να συμμετέχουν!

Η ανταλλαγή νέων «One Team One Dream» αποτελεί ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και συγχρηματοδοτείται από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού προγραμμάτων δια βίου μάθησης (EL02) Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.fthia 8 | Lamianow.gr

Λίγα λόγια για τη Fthia In Action: Είμαστε μία άτυπη ομάδα νέων με έδρα τη Φθιώτιδα όπου προσπαθούμε ενεργά από το 2019 να αναπτύξουμε και να υποστηρίξουμε δράσεις στον τομέα της μη τυπικής μορφής εκπαίδευσης σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα ασχολούμαστε με τον εθελοντισμό και την προώθηση και ενίσχυσης της κουλτούρας του εθελοντισμού πραγματοποιώντας αρκετές δράσεις στην περιοχή μας, όπως καθαρισμούς, δενδροφυτεύσεις κ.ά.!

Εάν ενδιαφέρεστε κι εσείς να συμμετέχετε μελλοντικά σε μία κινητικότητα νέων Erasmus+ ή σε εθελοντικές δράσεις, τότε ακολουθήστε μας σε Facebook: Fthia In Action & Instagram: Fthia In Action και ενημερωθείτε πρώτοι για αυτές!

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα Erasmus+ και τις δράσεις μας, μη διστάσετε να μας στείλετε mail στο fthiainaction@gmail.com και θα χαρούμε πολύ να σας πούμε για αυτά!

#fthiainaction #ErasmusPlus #erasmuslife #youthexchange #mobility #youthopportunities #sports #inclusion

Όμορφες στιγμές από το πρόγραμμα μας:

fthia | Lamianow.gr fthia 2 | Lamianow.gr fthia 3 | Lamianow.gr fthia 4 | Lamianow.gr fthia 5 | Lamianow.gr fthia 6 | Lamianow.gr fthia 7 | Lamianow.gr fthia 8 | Lamianow.gr fthia 9 | Lamianow.gr fthia 10 | Lamianow.gr fthia 11 | Lamianow.gr fthia 12 | Lamianow.gr fthia 13 | Lamianow.gr fthia 14 | Lamianow.gr

—————————————-

Τον Απρίλιο που μας πέρασε είχαμε τη χαρά να διοργανώσουμε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων “One Team One Dream” στην περιοχή μας!

Ένα πρόγραμμα Erasmus+ όπου 35 νέοι και νέες από 7 διαφορετικές χώρες ταξίδεψαν στη Φθιώτιδα και συμμετείχαν σε αυτήν την κινητικότητα νέων με θέμα τον αθλητισμό και την ένταξη σε κοινωνικές ομάδες!

Θα ήταν εξαιρετικά μεγάλη μας χαρά να δημοσιεύσετε το άνωθι κείμενο με φωτογραφίες από το πρόγραμμα, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα πως είναι σπουδαίο γεγονός για την περιοχή μας η διοργάνωση τέτοιων δράσεων ενώ είναι σημαντικό να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους της περιοχής να είναι ενεργοί πολίτες!

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων. Ελπίζουμε να σας έχουμε δίπλα μας σε μελλοντικές δράσεις στη Φθιώτιδα, τον τόπο μας.

Με εκτίμηση,
Νικόλαος Στασινός
Υπεύθυνος Προγραμμάτων Fthia In Action

ΠΡΑΠΑΣ

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article oplo | Lamianow.gr Νέο αιματηρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο άνδρας έπειτα από πυροβολισμούς
Next Article revma 1 | Lamianow.gr Power Pass: Πότε θα λάβουν έως 600 ευρώ τα νοικοκυριά για το ηλεκτρικό ρεύμα
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
4°C
Lamia
overcast clouds
4° _ 4°
61%
1 km/h
Τε
4 °C
Πε
6 °C
Πα
12 °C
Σα
13 °C
Κυ
15 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

ln1 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χειμωνιάτικο σκηνικό με χιονόπτωση και “πολικό” ψύχος στα ορεινά της Φθιώτιδας και της Στερεάς (Φώτο, Βίντεο)

pyrosbestis | Lamianow.gr
ΕΛΛΑΔΑTOP STORIES

Σταματούν οι εθελοντές την έρευνα για τον 45χρονο πυροσβέστη: «Ψάχνουμε στα τυφλά με μόνο στοιχείο την συνήθειά του να πηγαίνει στο βουνό»

aliveri roma | Lamianow.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑTOP STORIES

Βόλος: Πήραν καραμπίνες οι ρομά για να λύσουν τις διαφορές – Σοβαρό επεισόδιο στο Αλιβέρι με πυροβολισμούς μεταξύ δύο οικογενειών

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης