«Πέρα από το αποκρουστικό θέαμα, κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί για την εμφάνιση των νεκρών ποντικιών στον Θερμαϊκό Κόλπο και το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης». Αυτό υποστηρίζει ο καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χαρίτων – Σαρλ Χιντήρογλου, μιλώντας στο GRTimes.
Ο καθηγητής αποδίδει την εμφάνιση των νεκρών τρωκτικών στην υπερχείλιση του αποχετευτικού συστήματος της πόλης κατά τη σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (14/6).
«Έχει ξανασυμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, χωρίς να αφήσει αποτύπωμα. Είναι κάτι το οποίο είναι αναμενόμενο μετά από μεγάλες πλημμύρες. Λόγω του μεγάλου όγκου υδάτων, στόμωσαν οι υπόνομοι και τα ζώα δεν κατάφεραν να διαφύγουν με αποτέλεσμα τελικά να πνιγούν. Στη συνέχεια από την υπερχείλιση, ξεβράστηκαν στη θάλασσα» σημειώνει χαρακτηριστικά στο GRTimes, ο Χαρίτων Χιντήρογλου.
Αυτό που χρειάζεται από εδώ και πέρα σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι να βγει το ειδικό σκάφος προκειμένου να τα περισυλλέξει, κάτι όμως «που ακόμα και αν δεν συμβεί λογικά τα ρεύματα θα τα βγάλει στο πέλαγος όπου θα φαγωθούν από άλλους ζωντανούς οργανισμούς. Να είναι καλά οι γλάροι, που μπορούν να καθαρίσουν άμεσα τη θάλασσα» σημειώνει.
Όσο για το εάν το φαινόμενο προκαλεί ανησυχία τόσο για τη ζωή των πολιτών της Θεσσαλονίκης, όσο και για τη βιοποικιλότητα της θάλασσας, ο κ. Χιντήρογλου είναι ξεκάθαρος. «Δεν υπάρχει καμιά ανησυχία, πέρα βέβαια από το αποκρουστικό του θεάματος» κατέληξε.