Φωκίδα: Παίρνουμε τα βουνά και οργώνουμε τις παραλίες με…. ηλεκτρική ποδηλατάδα!

Lamianow.gr
4 Min Read
Και ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίσει καλύτερα τα πανέμορφα χωριά της Φωκίδας, βολτάροντας με ηλεκτρικό ποδήλατο ανάμεσα σε καντούνια, παραδοσιακές γειτονιές, γραφικά σοκάκια, δροσερές παραλίες ή…καταπράσινα δάση!
Η πρόταση του Δήμου Δελφών για προμήθεια 30 νέων ηλεκτρικών ποδηλάτων εγκρίθηκε και αφού το σύστημα ολοκληρωθεί, τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα εγκατασταθούν σε πέντε σημεία. Στους Δελφούς, την Ιτέα, το Γαλαξίδι, τη Γραβιά και τον ορεινό Αθανάσιο Διάκο.
Πρόκειται για μία κίνηση που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον αυξανόμενο αριθμό τουριστών, αναφέρει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αθανάσιος Διάκος Κωνσταντίνος Μαστροκωστόπουλος, στην σελίδα της κοινότητας στα social media.
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
Σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων και στον Αθανάσιο Διάκο.
Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση η πρόταση του Δήμου Δελφών για την προμήθεια 30 νέων ηλεκτρικών ποδηλάτων, η οποία επιπλέον περιλαμβάνει την εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσής τους. Η τοποθέτησή τους θα γίνει σε πέντε σημεία του Δήμου ενός εκ των οποίων ο Αθανάσιος Διάκος.
Πιο συγκεκριμένα, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με τίτλο «ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΙΚΡΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ» και είναι προϋπολογισμού 255.809,04 ευρώ.
Όπως είχε ενημερώσει ο Δήμος Δελφών και κατά την υποβολή της πρότασης, το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.
Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμό ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους, ο οποίος θα περιλαμβάνει θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.
Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, τα πέντε σημεία που θα τοποθετηθούν είναι τα εξής:
• Σταθμός 1: Δελφοί – Έμπροσθεν Ξενοδοχείο Βούζας
• Σταθμός 2: Ιτέα – Οδός Παπαναγιώτου
• Σταθμός 3: Γαλαξίδι – Πλατεία Μάμα
• Σταθμός 4: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ
• Σταθμός 5: Γραβιά – Χάνι Γραβιάς
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί πως η Κοινότητά μας ύστερα από την Άμφισσα ήταν από τις πρώτες που είχαν αιτηθεί την προμήθεια των συγκεκριμένων ποδηλάτων στον Δήμαρχο Δελφών κ Ταγκαλή Παναγιώτη και στον Αντιδήμαρχο Δελφών κ. Αγαπητό Χάρη λόγο της υψηλής επισκεψιμότητας που έχει τα τελευταία χρόνια ο Αθανάσιος Διάκος. Η Κοινότητά μας δίνει πολύ μεγάλη βάση και στο τουρισμό της και για το λόγο αυτό αναζητά τρόπους για την προσέλκυση του τουρισμού και αιτείται στην Δημοτική αρχή συνεχώς και ασταμάτητα. Στόχος μας είναι ο Αθανάσιος Διάκος με την πάροδο των χρόνων να καταφέρουμε να είναι σημείο αναφοράς για όλους τους πολίτες. Νιώθουμε τυχεροί που στο τιμόνι του Δήμου Δελφών υπάρχουν άνθρωποι με όραμα, με όρεξη για δουλειά, εξωστρεφείς μα πάνω απ όλα άνθρωποι που αφουγκράζονται όχι μόνο τους εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων αλλά πολύ περισσότερο τον πολίτη.
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *