Πάτρα: «Όταν πήγαν οι γιατροί η Τζωρτζίνα ήταν ήδη νεκρή» – Τι αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read

Ξεκάθαρος ότι δεν υπάρχει κανένα κενό, ούτε αναπάντητα ερωτήματα, όπως θέλει να παρουσιάζει η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, γύρω από την αιτία θανάτου της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, εμφανίζεται, μιλώντας στη Realnews, o ιατροδικαστής Αθηνών, Σωτήρης Μπουζιάνης.

-Advertisement-

Την περασμένη Παρασκευή, ο επίσημος κρατικός λειτουργός, που εδώ και καιρό τηρεί σιγήν ιχθύος, κατέθεσε στην Εισαγγελία το τελικό πόρισμά του για τις συνθήκες θανάτου του κοριτσιού από την Πάτρα.

Σύμφωνα με αυτό, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, γίνεται σαφές ότι το παιδί κατέληξε αποκλειστικά και μόνο από τη χορήγηση της κεταμίνης.

«Τόσο από τη νεκροψία -νεκροτομή όσο και από τα ιστολογικά και τοξικολογικά ευρήματα, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από τη λήψη της κεταμίνης. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο εύρημα. Οι άλλες ουσίες που δόθηκαν στο παιδί ήταν στο πλαίσιο των θεραπευτικών πρωτοκόλλων», τονίζει ο Σ. Μπουζιάνης.

- Advertisement -

Πάτρα Τζωρτζίνα

Η αντιπαράθεση

Η έκθεση του ιατροδικαστή Αθηνών έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς από αυτή θα κριθεί η «αντοχή» του κατηγορητηρίου εναντίον της προφυλακισμένης Ρ. Πισπιρίγκου, μητέρας της άτυχης εννιάχρονης. Πλέον, εκτός από το πόρισμα του Σ. Μπουζιάνη, αναμένονται τα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών για την προμήθεια της θανατηφόρου ουσίας.

Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο εκταφής της εννιάχρονης, καθώς, όπως αναφέρεται στο πόρισμα που παραδόθηκε, «σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου».

Από την πλευρά της κατηγορουμένης και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι τεχνικοί σύμβουλοι της Ρ. Πισπιρίγκου έχουν διαπιστώσει κενά και αναπάντητα ερωτήματα, που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας από κεταμίνη μέσα στο νοσοκομείο, συνεπώς και το κατηγορητήριο του εισαγγελέα Αθηνών, δεν υποστηρίζονται πλήρως από τα ευρήματα.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Σύμφωνα με τους τεχνικούς συμβούλους της κατηγορουμένης, η ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας, όπως δείχνουν τα ευρήματα της έρευνάς τους, θα είναι το «κλειδί» της υπόθεσης και αναμένεται μάλιστα να αποτελέσει ένα από τα βασικά υπερασπιστικά επιχειρήματα της Ρ. Πισπιρίγκου.

Όπως αναμένεται να υποστηρίξουν, η ώρα θανάτου του κοριτσιού δεν είναι αυτή που το νοσοκομείο αναφέρει, αλλά ο θάνατος επήλθε αργότερα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την έρευνα των τεχνικών συμβούλων προκύπτει ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε ενδοφλεβίως, οπότε η τοξική ουσία έδρασε μέσα σε 1 λεπτό, μετά τις 3 το μεσημέρι.

«Γνωρίζουμε την αλήθεια»

«Οι τεχνικοί σύμβουλοι της κυρίας Πισπιρίγκου ας αμφισβητήσουν ό,τι θέλουν, αλλά αυτά να τα πουν και στο δικαστήριο. Εργάζονται για την υπεράσπισή της και κάτι πρέπει να πουν», λέει με νόημα ο Σ. Μπουζιάνης.

«Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι, όταν πήγαν οι γιατροί, το παιδάκι ήταν νεκρό. Η ώρα δεν αμφισβητείται. Ας μην ξεχνάμε ότι υπήρχε και ο βηματοδότης που κατέγραφε τα πάντα. Η κεταμίνη είχε δοθεί νωρίτερα στην Τζωρτζίνα. Οι ουσίες που έδωσαν οι γιατροί για την ανάνηψη δεν ανερεύθησαν επειδή η εννιάχρονη ήταν ήδη νεκρή, το αίμα της δεν κυκλοφορούσε. Αν ήταν οι γιατροί ή οι νοσηλευτές που είχαν δώσει την κεταμίνη -που δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο- κατά τον ίδιο τρόπο δεν θα τη βρίσκαμε. Εδώ, όμως, την εντοπίσαμε», εξηγεί ο έμπειρος ιατροδικαστής.

Παράλληλα, ο Σ. Μπουζιάνης, φανερά ενοχλημένος από τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχολιάζει με καυστικό τρόπο: «Δεν μιλούν αυτοί που πρέπει να μιλήσουν, όσοι έχουν τα πραγματικά στοιχεία, και μιλούν άλλοι. Κάτι, όμως, πρέπει να πουν και αυτοί».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

πηγη-enikos.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *