Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    w27 131533w06154209w07191525w01173134DikastirioAi8ousa | Lamianow.gr
    Ισόβια στον 37χρονο που σκότωσε τη θεία του στην Πάτρα -Για «στημένη υπόθεση» έκανε λόγο στην απολογία του
    via 5 | Lamianow.gr
    Ηράκλειο: Στη φυλακή το ζευγάρι που κακοποιούσε τα οκτώ παιδιά του – Ζούσαν μέσα στα σκουπίδια
    ekato | Lamianow.gr
    Νέοι διάλογοι από τη “συμμορία των καζίνο”: “Πες του εντάξει 20 τώρα και 10 μετά και άει γ@…”
    image 86 | Lamianow.gr
    Ανυποχώρητοι οι αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Στήνονται νέα μπλόκα, ουρές χιλιομέτρων στα τελωνεία
    agrotes 5 | Lamianow.gr
    Ένταση στο μπλόκο των αγροτών στην Κάτω Αχαΐα: Οδηγός ΙΧ συγκρούστηκε με οχήματα
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    sef | Lamianow.gr
    Καταγγελία «βόμβα» για το ΣΕΦ: «Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο, κίνδυνος για τη σωματική μας ασφάλεια»
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει “Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία”

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει “Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία”

panoskat189631
Απρ 27, 2022 @ 20:52
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
7 Min Read
SHARE

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και παρουσίασαν την «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία» με τίτλο: «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι».

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Πολλαπλός στόχος της νέας εκστρατείας, την οποία αναλαμβάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είναι:
• Να αναδείξει ανάγκες και ελλείψεις, αλλά και πολιτικές και δράσεις υποστηρικτικές για τα ΑμεΑ.
• Να προσφέρει πληροφόρηση για τα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.
• Να συνδράμει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα ΑμεΑ.
• Να ενθαρρύνει κάθε συμπολίτη μας με αναπηρίες, προκειμένου να ανοιχθεί στην κοινωνία, να συμμετάσχει ενεργά σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, να διεκδικήσει περισσότερα από τη ζωή!
Σύμμαχοι της Περιφέρειας σε αυτή την προσπάθεια είναι η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και πολλοί Παραολυμπιονίκες.

Οι βασικές δράσεις που θα υλοποιηθούν, από τις 18 έως και τις 22 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης, είναι οι ακόλουθες:
1. Λειτουργία Σταθμών Ενημέρωσης, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων. Εκεί, θα στεγαστούν σύλλογοι ΑμεΑ και άλλοι φορείς, προκειμένου να προχωρήσουν σε ενημερωτικές δράσεις.
2. Ενημερωτικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ. Μεταξύ αυτών, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος.
3. Παραολυμπιακό Πανόραμα Αθλημάτων. Σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή θα παρουσιαστούν τα αθλήματα της Παραολυμπιάδας, από διακεκριμένους αθλητές της χώρας.
4. «1ος Αγώνας Δρόμου Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι», για ΑμεΑ με διαδρομές των 700μ. και των 5.000μ. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο σύνδεσμο: https://bit.ly/amea-livadeia.
5. Μουσικοθεατρικά Δρώμενα με σχετική θεματολογία, με πρωταγωνιστές παιδιά των ΚΔΑΠ ΑμεΑ και μέλη συλλόγων ΑμεΑ.

«Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και αναπτύσσουμε μια σειρά δράσεων στη Λαμία, τη Χαλκίδα, την Άμφισσα, το Καρπενήσι, τη Λιβαδειά και τη Θήβα με πολύτιμους συμμάχους την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, την Εθνική Συνομοσπονδία, όλες τις Ομοσπονδίες και φυσικά τους τοπικούς συλλόγους ΑμεΑ.

-Advertisement-
KATSIAVOS

»Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν, εκτείνονται στα πεδία της ιατρικής πληροφόρησης, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της ανάδειξης τοπικών δράσεων και συλλόγων και φυσικά σε αυτό της αντιμετώπισης των ζητημάτων των ΑμεΑ από πλευράς Πολιτείας.

»Με αυτή τη στόχευση, την επόμενη περίοδο θα υλοποιήσουμε μια σειρά δράσεων με την καρδιά μας και σας καλούμε να τις στηρίξετε με την καρδιά σας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.202204271910359853 | Lamianow.gr

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς δήλωσε: «Από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος υπάρχουν και τα άτομα με αναπηρία. Εκείνο, όμως, που διαφέρει από εποχή σε εποχή και από κοινωνία σε κοινωνία είναι ο τρόπος με τον οποίο καθένας μας αντιλαμβάνεται την αναπηρία. Για παράδειγμα, στην αρχαία Σπάρτη, όπου το ιδεώδες ήταν η σωματική ρώμη, τα άτομα με σωματική αναπηρία δεν είχαν καμιά θέση στην κοινωνία και κατέληγαν στον Καιάδα.

»Σήμερα, ευτυχώς, πολλά έχουν αλλάξει, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η καθημερινότητα για άτομα με αναπηρίες δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη. Ο μόνος τρόπος για να μπει ένα οριστικό τέλος στην περιθωριοποίηση αυτών των ανθρώπων είναι να ρίξουμε φως στην καθημερινότητά τους και να έρθουμε σε γνήσια επαφή μαζί τους. Αυτό πετυχαίνουμε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδιοργάνωση της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία».

Στη συνέντευξη Τύπου, συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος δήλωσε: «Οι γονείς μας αγωνίστηκαν για την επιβίωση, εμείς για τη βελτίωση, σήμερα τα παιδιά μας και εμείς παλεύουμε και πάλι για την επιβίωση. Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους βιώνουν ακόμη εντονότερα τις κοινωνικές διακρίσεις, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτό δεν είναι μια απλή επίκληση για νέα μέτρα, αλλά μία καταγεγραμμένη πραγματικότητα. Για αυτούς τους λόγους το αναπηρικό κίνημα και στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς αγωνίζεται για την ορατότητα, για να είναι η αναπηρία ορατή.

»Σε αυτό το ίδιο πλαίσιο εδράζεται και η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην προσπάθεια να είναι η αναπηρία ορατή. Και βέβαια και ο τίτλος της «Εβδομάδας» «Όλοι Μαζί- Όλοι ίσοι» είναι εννοιολογικά απόλυτα σωστός. Το “Μαζί” βγαίνει από την προσπάθεια της Περιφέρειας, για το “Ίσοι” αγωνιζόμαστε, και ευτυχώς δεν είμαστε όλοι “Ίδιοι”. Μάλιστα να σας αναφέρω ότι και στο άρθρο 1 της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αναφέρεται η αναπηρία ως μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας. Και εγώ θα τονίσω ότι κύριο χαρακτηριστικό κάθε προοδευτικής κοινωνίας είναι η ποικιλομορφία της.

»Θα ήθελα παράλληλα να αναφερθώ και γενικότερα στο ρόλο των Περιφερειών αλλά και των Δήμων. Μπορείτε να είστε ο καταλύτης που θα αλλάξει την ιστορία και ο ρόλος να είναι σημαντικότατος, ώστε να αλλάξουν νοοτροπίες και να δημιουργηθούν συνθήκες συμπερίληψης. Θα ήθελα να προτείνω στον Περιφερειάρχη να υλοποιήσουμε μαζί με την ΕΣΑμεΑ ένα σχέδιο καταπολέμησης των διακρίσεων και του αποκλεισμού, που να ονομάζεται Θερμοπύλες. Γιατί όταν αγωνιζόμαστε για την ισότητα φυλάμε Θερμοπύλες…

»Θα είμαστε μαζί σας σε όλες σας τις εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις στη Στερεά Ελλάδα. Σας ευχαριστώ και πάλι και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας».

Συμμετείχε επίσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Καπελλάκης και τόνισε ότι: «Ο αθλητισμός για τα άτομα με αναπηρία είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέσα για την ένταξη τους στην κοινωνία και για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

»Βασικός στόχος της ελληνικής Παραολυμπιακής επιτροπής είναι να αναπτύξει και να διαδώσει τον αθλητισμό για τα άτομα με αναπηρία σε όλη την χώρα μας. Παράλληλα, όμως, προσπαθεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε αυτό να γίνεται απρόσκοπτα σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

»Στις 21 Μαΐου καλούμε όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδος να έρθουν στην Χαλκίδα, να γνωρίσουν τα παραολυμπιακά αθλήματα και να δουν από κοντά καταξιωμένους Έλληνες αθλητές με αναπηρία, αλλά και παραολυμπιονίκες.

»Δράσεις, όπως αυτές που διοργανώνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός, τις επικροτούμε, τις στηρίζουμε και τον ευχαριστούμε».

MAGAZINO

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article priza | Lamianow.gr Οι συσκευές – βαμπίρ που μας «κοστίζουν» δύο μηνιαίους λογαριασμούς ρεύματος
Next Article dimosio | Lamianow.gr Δημόσιο: Έρχονται σχεδόν 4.000 προσλήψεις – Ποιες ειδικότητες αφορούν
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
14°C
Lamia
overcast clouds
15° _ 13°
77%
2 km/h
Σα
15 °C
Κυ
15 °C
Δε
15 °C
Τρ
15 °C
Τε
15 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

image 91 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγροτικά μπλόκα: Νέες κινητοποιήσεις σε Αχαΐα και Στερεά Ελλάδα – Σχεδιάζουν να κλείσουν και τις παρακαμπτήριες οδούς (Vid)

2 44 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣTOP STORIES

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στη Λαμία

christ bazaar 2 1024x480 1 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Φιλανθρωπικό bazaar το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Πάρκου (Aud)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης