Γ. Οικονόμου: Από το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού ξεκίνησε τον κυκλο των συναντήσεών του με τους αιρετούς (φώτο)

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
5 Min Read

O Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (18/04) στο Δομοκό και παρέστη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα.

Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο Δήμαρχος Δομοκού, Μπάμπης Λιόλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στους καρπούς που φέρουν οι πρωτοβουλίες και οι συλλογικές προσπάθειες της Κυβέρνησης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή του Δομοκού, στο πλαίσιο της κεντρικής προτεραιότητας για την ανάδειξη των τοπικών κοινωνιών.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δομοκού ο Δήμαρχος, Μπάμπης Λιόλιος, έθεσε μια σειρά ζητημάτων της ευρύτερης περιοχής και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ανέλυσε τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες που αναπτύσσονται προς την κατεύθυνση υλοποίησής τους.

Κατά την τοποθέτηση του ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε αρχικά στο ΣΔΙΤ στου αρδευτικού στο Μπουγάζι, το οποίο θα προχωρήσει εντός του έτους και είναι ένα έργο που φέρει τη σφραγίδα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι επόμενοι, μάλιστα, μήνες είναι καθοριστικοί για τα χρονοδιαγράμματα, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να περάσει από τη Διυπουργική. Σε ό,τι αφορά στα έργα Αγροτικής Οδοποιίας, τόνισε πως έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες, καθώς αναμένεται η έγκριση των τριών έργων που έχει καταθέσει ο Δήμος Δομοκού στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα γίνονται προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση της εσωτερικής οδοποιίας, καθώς και άμεσες παρεμβάσεις για την κάλυψη του τηλεοπτικού σήματος.

Για τις «Κολεκτίβες» στο Νέο Μοναστήρι, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ενημέρωσε ότι κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), ο Υφυπουργός, Γιώργος Στύλιος, δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο η παράταση που αναμένεται να δοθεί στην ΠΥΣ παραχώρησης να είναι μεγαλύτερη του ενός χρόνου. Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο μελετάται το ζήτημα που έχει ανακύψει με τους νόμιμους κληρονόμους των αρχικών παραχωρησιούχων, ενώ τέλος διερευνάται ο τρόπος να δοθεί από το ΥΠΑΑΤ μια οριστική λύση.

Έγινε, παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά στα κλειστά δίκτυα του Σμοκόβου, εστιάζοντας στη δέσμευση να ενταχθούν και οι εκτάσεις που μένουν εκτός με μια τροποποίηση στον προϋπολογισμό της μελέτης.

Τέλος, όπως ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, περί τις αρχές Ιουνίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο Δομοκό μία σημαντική εκδήλωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με την ενημέρωση των αγροτών για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΠΑΑ.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης άκουσε τις προτάσεις Δημοτικών Συμβούλων της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης και υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Αρχίζει σήμερα από το Δομοκό ο νέος κύκλος της διά ζώσης επικοινωνίας μου με τους αιρετούς των επτά Δήμων της Φθιώτιδας. Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι η κοινωνία δυσκολεύεται, καθώς έρχεται αντιμέτωπη με τις ανατιμήσεις. Από την αρχή, έχουμε διακηρύξει ότι όσο συνεχίζεται η κρίση, θα συνεχιστεί και η προσπάθεια στήριξης. Η προτεραιότητά μας είναι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, κάθε δυνατότητα στήριξης των πολιτών. Ο παραγωγικός ιστός βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών μας. Ο αγροτικός κόσμος αποτελεί πάγια προτεραιότητά μας. Το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί και λαμβάνουμε το επόμενο διάστημα νέες πρωτοβουλίες βάσει σχεδίου για να αναχαιτίσουμε τις αυξήσεις. Είναι μια προσπάθεια συλλογική που γίνεται από την Κυβέρνηση. Ο στόχος είναι να διαμορφώσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για να καταστεί η περιοχή του Δομοκού ελκυστικός προορισμός όχι μόνο για να ζήσει κάποιος, αλλά και για να τον επισκεφτεί».

Αξίζει να τονιστεί ότι στο πλαίσιο της πολιτικής και φιλοσοφίας της Βιβλιοθήκης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να προσφέρει βιβλία με σκοπό την ενίσχυση των βιβλιοθηκών της Περιφέρειας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, παρέδωσε σήμερα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Δομοκού 76 τίτλους βιβλίων που αντιστοιχούν περί στα 90 βιβλία. Παράλληλα, περιηγήθηκε στη Βιβλιοθήκη, συνομίλησε αρκετή ώρα με την υπεύθυνη για την αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται και συμφώνησαν να βρίσκονται σε άμεση συνεργασία προκειμένου να προωθηθούν ενέργειες και πρωτοβουλίες για την περαιτέρω  ενίσχυση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δομοκού.

 

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *