Φθιώτιδα: Οι χρυσές λίρες που έγιναν θέμα συζήτησης σε χωριό της Λαμίας – Τι ισχύει τελικά;

Lamianow.gr
By Lamianow.gr 2 comments
2 Min Read

Η πληροφορία από κάτοικο του συγκεκριμένου χωριού της Λαμίας ήταν σαφής. “Βρέθηκε κιούπι γεμάτο χρυσές λίρες κατά τη διάρκεια εκσκαφής λόγω έργων σε δρόμο της κοινότητας”.

Λίγο αργότερα και άλλος πληροφοριοδότης κάτοικος Αθήνας, καταγόμενος από το ίδιο χωριό τηλεφωνεί για να μας μεταφέρει την ίδια είδηση. Η πληροφορία αρχίζει να διαδίδεται από στόμα σε στόμα και από τηλέφωνο σε τηλέφωνο.

Ολοι αναζητούν περισσότερα στοιχεία. Πόσες λίρες βρέθηκαν; Που μεταφέρθηκαν, ποιες υπηρεσίες εμπλέκονται, ακόμη και αν θα δοθεί μερίδιο στον ιδιοκτήτη μιας και το σημείο που αναφέρονταν “έπεφτε” δίπλα σε ιδιωτικό δρομάκι.

Μέχρι που η περιβόητη φωτογραφία ντοκουμέντο στάλθηκε και στο LamiaNow.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Και κάπως έτσι δεν χρειάστηκε να ξεχυθούμε στην δημοσιογραφική έρευνα αφού το photoshop ήταν πασιφανές!

Κάποιοι βέβαια από τους παραλήπτες της φωτογραφίας πίστεψαν πως πρόκειται για αυθεντική απεικόνιση της στιγμής που ο εργάτης έχει ανασύρει από το υπέδαφος το κιούπι με τις ολόχρυσες γυαλιστερές λίρες με αποτέλεσμα το ντόμινο των τηλεφωνημάτων και της διάδοσης της “είδησης” να συνεχίζουν το ταξίδι τους από τη Λαμία μέχρι και τον πιο απομακρυσμένο ετεροδημότη χωριανό.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο κοινοτάρχης του χωριού αποφάσισε να “προμοτάρει” την πρωταπριλιάτικη φάρσα του δημιουργώντας σασπένς λίγες ώρες την πρωταπριλιά.

Ετσι δημοσίευσε την φωτογραφία-φάρσα στον προσωπικό του λογαριασμό με αποτέλεσμα κάποιοι να καταλάβουν πως πρόκειται για αστείο, κάποιοι άλλοι όμως να την “πατήσουν” κανονικά. Έτσι μέσα σε λίγες ώρες οι “λίρες” δημιούργησαν “πανικό” και όργιο φημολογίας αφού ο καθένας εμπλούτιζε την πληροφορία με την ανάλογη “σάλτσα”.

Τελικά, το “οργιο” της (παρα)πληροφόρησης σταμάτησε όταν ο πρόεδρος της κοινότητας έδωσε τέλος, δημοσιεύοντας αυτή τη φορά την ίδια φωτογραφία μαζί με τον πινόκιο… και την ένδειξη “Προσοχή στην Πρωταπριλιά” 

Λίρες τελικά δεν υπάρχουν. Δυστυχώς,  ούτε….για πλάκα!

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *