Η εκεχειρία μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) κατέρρευσε τον περασμένο Ιούλιο
Στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές στην Τουρκία, ανέφεραν πως έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όταν όχημα της αστυνομίας που τους μετέφερε έπεσε σε ενέδρα.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός ανατινάχθηκε, όταν το αστυνομικό όχημα έπεσε σε ενέδρα σε δρόμο που οδηγεί στην πόλη Μαζινταγί στην επαρχία Μαρντίν, ενώ ακολούθησαν συγκρούσεις.
Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στη διάρκεια επίθεσης στην πόλη Νουσαϊμπίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο στρατιώτης τραυματίστηκε όταν δέχθηκε επίθεση από μέλη «αποσχιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης» στη διάρκεια επιχειρήσεων κατά της οργάνωσης, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να τον σώσουν.
Η εκεχειρία μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) κατέρρευσε τον περασμένο Ιούλιο. Από τότε, έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις που δέχονται οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, κλιμακώνοντας την αιματηρή ένταση στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας, όπου και κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο, με εκατοντάδες θύματα.
Το PKK χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.