Καρακάντζας : “Δεν ανησηχούμε για τους σεισμούς” – Τι απάντησε για το αν υπάρχει σχέδιο σε περίπτωση μεγάλου σεισμού (Βίντεο)

Lamianow.gr
2 Min Read
Συνέντευξη τύπου με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στην περιοχή της Λαμίας, εδώ και 10 περίπου μέρες παραχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας. Όπως σημείωσε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους σεισμολόγους Ευθύμιο Λέκκα και Γεράσιμο Χουλιάρα και αυτό που τους μεταφέρθηκε είναι πως ότι προς στιγμήν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την περιοχή μας.
“Έχουμε εδώ και 10 μέρες έναν μεγάλο αριθμό δονήσεων όχι ιδιαίτερα ανησυχητικές από 2.2-2.8 ρίχτερ αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τις παρακολουθούμε. Είναι εύλογο να υπάρχει στους συμπολίτες μας μια ανησυχία. Παρά ταύτα εμείς ως Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος και εγώ είμαστε σε επαφή με τους σεισμολόγους με το Γεωδυναμικό και μέχρι στιγμής τουλάχιστον απλώς το παρακολουθούμε σε κάθε περίπτωση αν υπάρξει κάτι διαφορετικό θα ενημερώσουμε την κοινή γνώμη. Έχουμε στείλει επιστολή στα Αρμόδια Υπουργεία αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι περαιτέρω…”.

  https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg


Σε ερώτηση που του θέσαμε, για το αν υπάρχει κάποιο σχέδιο, αν ό μη γένοιτο προκύψει μεγάλος σεισμός και αν αυτό επικαιροποιείται κάποιο όπως επίταξη χώρων ο κ. Καρακάντζας μας παρέπεμψε στις συνεδριάσεις του ΣΟΠ (Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας) και τις συζητήσεις που γίνονται εκεί, χωρίς ωστόσο να δώσει επί της παρούσης περισσότερες λεπτομέρειες : “…όπως ξέρετε η Περιφέρεια κάνουμε τα λεγόμενα συντονιστικά εκεί γίνεται μια ανάλυση σε συνεργασία με τους δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς, υπάρχουν παράλληλα και τα σχέδια που έχουμε επικαιροποιήσει. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που υπάρχει για τους σεισμούς και κάθε φορά ανάλογα το επικαιροποιούμε. Αυτό το οποίο συμβαίνει όμως σήμερα είναι φυσιολογικό κατά τους επιστήμονες”. 
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Comments
  • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ.

  • Αγαπητέ κ. Καρακάτζα, τι περισσότερο να σας πουν οι σεισμολόγοι? Σε όλους λένε μην ανησυχείτε!
    Το θέμα ειναι η συνεχείς οργάνωση – εκπαίδευση των υπηρεσιών για την άμεση ανταπόκριση (από στέγαση, μέχρι παροχή φαγητού, ρεύματος, κ.λ.π.), όπως επίσης την συνεχή εκπαίδευση, των παιδιών στα σχολεία, έως & την προβολή ενημερωτικών σποτ προς τους πολίτες για μέτρα προστασίας πριν & μετά το σεισμό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *